IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьорът на Bugatti Chiron, който вдигна 417 км/ч на аутобан, е заплашен с 2 години затвор

Полицията в Германия смята, че водачът на хиперколата е участвал в нелегално състезание (ВИДЕО)

Полицията в Саксония-Анхалт (Германия) съобщи, че случаят с Радим Пасер - собственик на Bugatti Chiron, който се снима как се движи със скорост 417 км/ч (259 мили в час) по магистрала, е препратен на прокуратурата. В доклада на служителите на реда се посочва, че случилото се „разглежда като забранено автомобилно състезание“, съобщава британският The Sun.


Bugatti Chiron магистрала


Ако случаят наистина е такъв, чешкият милионер е заплашен от 2 години затвор. Пасер се засне на два пъти как управлява своя Chiron на участък от магистрала в Германия, където няма ограничения на скоростта. Видеата бяха публикувана в YouTube-канала на Пасер и събраха милиони гледания.

Богаташът твърди, че взел всички възможни предпазни мерки, за да направи изпълнението си възможно най-безопасно, като е избрал прав участък от пътя с добра видимост. По-рано този месец обаче германското транспортно министерство публично осъди Пасер, като заяви, че „отхвърля всяко поведение в пътния трафик, което води или може да доведе до застрашаване на участниците в движението“.


Bugatti магистрала


Освен това, от министерството посочиха, че само защото на магистралата няма ограничения на скоростта, това не дава право на шофьорите да правят каквото си поискат. Законът задължава всички участници в движението да карат „толкова бързо, че превозното средство да е постоянно под контрол“.

Изпълнението на Пасер повдигна отново дебата за налагане на ограничения на скоростта навсякъде по магистралите в Германия. За това настояват и еколозите, които са категорични, че високите скорости увеличават значително вредните емисии.


Снимки и видео: YouTube

0 от 500
  • #2
    8 rate up comment 7 rate down comment
    .... ( преди 2 години )
    Няма ограничение на скоростта.... няма, няма, а *** колко да няма.Аз също съм на мнение, че такава скорост е изключително опасна и за каращия и за всички около него. Разбирате, че със скорост над 300км/ч волана е само средство за което да се крепиш, нищо повече, забрави да вземеш някакъв завой. Даже някъде бяха писало, че самото Бугати над еди си каква скорост не позволява да въртиш геврека, че има реална опасност от натоварването да се пръснат гумите.
  • #1
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Мхм ( преди 2 години )
    Толкова са жалки с тъ пите си реклами от Фау Вйе че най-добре ще бъде да се застрелят