IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как Bugatti Chiron вдига 414 км/ч на магистрала

Все още има участъци, на които хиперколата не нарушава закона (ВИДЕО)

Някой може да си спомня едно по-старо видео от 2015 г., в което магнатът на недвижими имоти Радим Пасер своето Bugatti Veyron на магистрала в Германия и вдигна 402 км/ч. Три години по-късно милионерът се сдоби с наследника на хиперколата с W16 двигател – Chiron, а наскоро реши да подобри постижението си за скорост.


Bugatti Chiron Super Sport


Преди това, автомобилът е бил изпратен във фабриката в Мюлсхайм (Франция) за пълна проверка, като идеята на Пасер е да се увери, че той ще може да премине бариерата от 400 км/ч. След като хиперколата му е върната, 58-годишният бизнесмен излиза на аутобана, за да разкрие пълния потенциал на машината.

Пробегът с висока скорост се провежда рано сутринта, за да се намали риска някой да го осуети. Това се оказва отлична идея, защото аутобанът е почти празен и това позволява на Chiron да се изстреля напред. И да постигне максимална скорост от 414 км/ч, без да нарушава законите, тъй като в Германия все още има участъци без ограничения.



Добре известно е, че Chiron е значително по-бърз, като версията Super Sport 300+ има ограничител на 440 км/ч. Без него тестови прототип през 2019 г. успя за развие 490,48 км/ч на тестовото трасе на VW Group в Ера-Лесинг. След това Bugatti обяви, че се оттегля от преследването на рекорди за скорост. Според тестовия пилот Анди Уолъс, колата може да преодолее границата от 500 км/ч

Снимка и видео: Radim Passer / YouTube

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да, нямат/имат на места/ ограничения, пък много хубаво да си купиш кола от Германия. Оня ти Мюмюн шпорил Октавията с 220км. и после много запазена била.......
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Красен ( преди 2 години )
    В Германия има ограничения , има и знак с който те отпадат .
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    1-ви, горе долу, ама не съвсем. Казано е (закона) , че ако няма друго указано, ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА скорост е 130. Затова и по границите е нарисуван и синия знак с 130.
  • #2
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Пещо Вектрата ( преди 2 години )
    Гооем праз га вдигне 500 тоя жидон да се обадат
  • #1
    1 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В Германия магистралите Изцяло са Без ограничения на скоростта!! Ограниченията са на определени участъци, заради ремонти, метереологични причини или било там нещо друго!