IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz EQS се провали на „Лосовия тест“

Експерти разкритикуваха теглото на електрическата кола (ВИДЕО)

На разположение на екипа на испанското издание km77.com се оказа поредната електрическа кола, която експертите подложиха на „Лосов тест“. Mercedes-Benz EQS 580 4Matic+ успя да преодолее изпитанието само със 72 км/ч, което се счита за незадоволителен резултат.


Mercedes-Benz EQS


Целта на теста е да се провери стабилността на автомобила при внезапна промяна на траекторията на движението, за да бъде избегнато появило се на пътя препятствие. За да бъде признат за успешен тестът, маневрата трябва да се справи при скорост от 77 км/ч. В случая електромобилът на Mercedes-Benz EQS приключи там, където за други модели изпитанието тепърва започва.

В нормален режим движение седанът влезе в коридора от конуси със 72 км/ч, в средата на маневрата скоростта падна до 64 км/ч, а на излизане вече беше 52 км/ч. За сравнение, новото поколение на Mercedes-Benz S-Class успя да постигне скорост от 74 км/ч на същия тест.



Според експертите, проблемите на EQS се дължат на голямото му тегло – 2670 кг. при версията EQS 580 4Matic + (при стандартна S-Class то е 2060). Тя се дължи на батерията на електромобила. Посочва се още, че завиващата задна ос помага за маневрата, но се изисква време ,за да се свикне с  собеностите на поведението на модела. 

Като цяло, EQS показва сериозно недозавиване, което води до сблъсък с конуси, въпреки че водачът не губи контрол над автомобила. 

Снимка и видео: km77.com

0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е най-добрия електрически автомобил на пазара. Пробег от 800км. а интериора е като на автомобил от 2050г. Направо е като на космически кораб.
  • #1
    11 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Точно, защото е електричка и е тежка, трябва да го мине този тест безпроблемно, защото центъра на тежестта е много ниско. По принцип електричките нямат проблем с лосовия тест, но от Мерцедес са успели да оборят съществуващата физика и да създадат нови закони в динамиката. Това е доказателство, че немците са техническа нация...