IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как Dacia успря да отмъкне дизайнера на Aston Martin

Разговаряме с Майлс Нюрнбъргър за бъдещето на румънската марка и на "Лада"

Едва ли човек може да си представи по-голям скок в света на автомобилния дизайн от този: от създаването на едни от най-ексклузивните суперколи на планетата да се прехвърлиш към създаването на най-достъпните. Но все пак точно това направи Майлс Нюрнбъргър, главният дизайнер на Aston Martin, който от лятото на 2021 вече работи като главен дизайнер на Dacia и Lada.
 
 
Майлс Нюрбъргър, дизайнер, Dacia, Lada
Снимка: КОЛЕЛА
     
 
Нюрнбъргър, чиято кариера минава през Lincoln и Citroen, работеше за Aston цели 12 години. Спечели наградата във Вила Д'есте с концепта One-77, после разработи Valkyrie, DBX, концепта за възродената Lagonda. Сега му се пада задачата да направи новата Лада Нива. Automedia.bg разговаря с британския дизайнер на автомобилния салон в Мюнхен.


11 въпроса към главния дизайнер на Dacia и Lada (ГАЛЕРИЯ):

Вижте и видео от интервюто ни с Майлс Нюрнбъргър:


0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Въпросът всъщност е ( преди 2 години )
    Как успя този дизайнер да стигне до неудачията, т.е. да падне толкова ниско!?
  • #10
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Ха ха ха! ( преди 2 години )
    Неудачниците се размечтали за нещо като Астън! Като погледнат обаче пак в некой задръстер или хамал-докер. )))))
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    в продължиение, вероятно иска да задава глобални трендове в автмобилният дизайн и тн., Т.е нещо като като Dior или някой друг голям дизайнер в света на модата, но в автомобилният свят. Кой не би искал да определя глобалните трендове и вкусове...? А може и напълно да греша за човека и въобще да не вижда по този начин нещата...
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    до колкото разбирам казаното от човека, самият той иска да има по-голям "impact" или влияние в света на автомобилите, а от там и в/у хората. Да, окей прави хипер коли и тн., но те са само за ограничен кръг от хора, които могат да си ги позволят. Започвайки в Дачия, неговите идеи ще могат да имат влияние в/у несъмнено много повече хора по света. Нека не се лъжем, артистичните хора са обикновенно нарцистични личности, които желаят да налагат собствените си виждания в/у по голям кръг от хора.
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До по-долния: Комплексарите така размишляват. Хората с перспективи виждат предизвикателства и възможности. Но е много трудно да излезеш от този модел на гонене на успеха изкачвайки се само нагоре, сляп за цялото разнообразие и красота на всички нюуанси на битието.
  • #6
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Умен човек, като слушам как говори и разсъждава. Знае какво прави и как да го направи. Върши си добре работата без сантименти към марките автомобили. Някои хораси мислят, че е смъкнал нивото, като е станал дизайнер на Дачия и Лада, но аз не мисля така, както и той разбира се щом го е направил. Тези марки са "необработени диаманти" и той е човекът, който ще ги превърне в бижута и за сега го прави много успешно.
  • #5
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Ей на тва се казва.. ( преди 2 години )
    дизайнер-неуДачник! От кон на осел налетял.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Глупости. Не е трудно да провериш, преди да пишеш
  • #3
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Женен за рускиня, какво повече да се каже.......
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    От февруари 2018, исках да кажа