IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 коли, които се препродават по-бързо от останалите

Според ADAC Motorwelt това са най-ликвидните употребявани автомобили

Германските експерти от ADAC посочиха десет автомобила, които, според тях, са били продавани най-лесно на вторичния пазар през миналата 2021 година. За да съставят тази своеобразна класация, експертите анализират над половин милион продажби на автомобили на вторичния пазар в цяла Европа.


употребявани автомобили


Те не посочват конкретните модификации на автомобилите, но казват, че средната им възраст е седем години. Също така не се съобщава и времето, което отнема продажбата на всеки един от тези модели на пазара втора ръка.

И тук, подобно на класацията за продажба на нови автомобили за изминалата година, се вижда, че марката Volkswagen  е лидер. В Топ 10 влизат предимно марки от Германия, като изключение правят само един модел на Toyota, както и един на Skoda, но чешката компания е част от VW Group.

Ето и десетте най-популярни употребявани автомобили за 2021 година:

10. Renault Megane

9. Toyota Corolla

8. Mercedes-Benz E-Klasse

7. BMW 3-Series 

6. Audi А6 

5. Opel Astra 

4. BMW 3-Series 

3. Volkswagen Passat

2. Skoda Octavia

1. Volkswagen Golf

0 от 500
  • #7
    35 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Наредили първите 8 само германски коли (Шкода е собственост на ВАГ, и тя влиза в тая графа). И от кумова срама сложили една японска и една френска на последните две места. Напълно пристрастна класация, нищо общо с реална класация.
  • #6
    0 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    *** както говори така и пише скрисе мухльог
  • #5
    45 rate up comment 4 rate down comment
    Българина ( преди 2 години )
    В Германия е въпрос на чест/престиж да караш последния модел на дадена местна марка - Мерцедес, Порше, Ауди и т.н. Записванията за новия модел започват година-две преди това. След като адвокатът Ханс или хирургът Мюлер купят новата си кола - старата отива на mobile.de или в център за употребявани коли на съответната марка. Където се 'олапва' още на другият малко по-незаможен германец Герд, Роберт и т.н. Техните коли пък отиват в малко по-бедните и т.н. по веригата. Накрая отиват в авто-къщата...
  • #4
    37 rate up comment 11 rate down comment
    ххх ( преди 2 години )
    ами естествено в Германия предимно Немско. търсех кола за мен в Германия като предпочитам Японска тойота, хонда, мазда там са на цените на мерцедес. а и предлагането е доста по малко. В автокъщите предимно Немски коли се предлагат. но все пак познавам и Германци ,които карат само Японски коли и само такива купуват
  • #3
    7 rate up comment 28 rate down comment
    прост народец ( преди 2 години )
    Вмрдто тия кло зети да бъдат претопени и използвяни чадтите им за рециклиране и внедряване в нови коли има недостиг на нови коли а се продават тия бок луци.
  • #2
    17 rate up comment 30 rate down comment
    Ха ха ( преди 2 години )
    Списък на кочини?!
  • #1
    35 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    BMW 3-Series е на 4-то и на 7-мо място. Остава да гадаем къде е всъщност.