IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW i4 срещу Tesla Model 3: първи сблъсък в реалния свят

Може ли баварският седан да се пребори с лидера в сегмента? (ВИДЕО)

Само преди няколко години Tesla нямаше никакви твърди конкуренти, но времената се промениха. Сега повечето производители предлагат конкуренти електромобили, като това важи особено за компании Hyundai, Porsche и BMW, които са особено активни в последно време..


BMW i4 vs Tesla Model 3


Най-подценявано от тази група изглежда BMW i4, което най-после беше изправено в реални условия срещу Tesla Model 3 Performance. Тестът беше направен от Мат Уотсън от Carwow, който сподели своите впечатления от директното противопоставяне на двата електрически модела. За сравнението той избра версия i40 M50.

BMW i4 е първият пряк конкурент на марката на продукт на Tesla и това е ясно от данните му. M50 използва два двигателя, за да генерира мощност от 540 к.с. При Tesla Model 3 Performance моторите също са два, като развиват 480 к.с. Батерията на бавареца е с капацитет 81 кВт/ч, докато тази на Model 3 има 77 кВт/ч.

Цените са приблизително еднакви – i4 започва 65 000 долара, докато Tesla стартира от 58 000 долара. Електрическото BMW обаче ползва кредит от 7500 долара, докато при Model 3 такъв няма. Какво обаче се в реалния свят?



Според Мат Уотсън, Tesla не оставя шансове на съперника си. Model 3 може и на се толкова мощен, но това не си личи, тъй като се изстрелва от 0 до 96 км/ч за 3,6 секунди, докато i4 се нуждае от 4,2 секунди. Не всичко обаче е скорост, като електрическото BMW превъзхожда като качество на материалите и оборудване, но това не е достатъчно, за да спечели подобно сравнение.

„Tesla е по-евтина, по-бърза и може да отиде по-далеч. Американската агенция за опазване на околната среда (EPA) изчислява, че Model 3 може да измине 507 км, докато BMW ще спре след 434 км при същото шофиране. Затова и ще трябва да изчакаме още малко, за да може някой да извади електромобил, който да победи Tesla”, категоричен е Уотсън.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500