IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лосов тест в реални условия – Tesla Model Y се справи блестящо

Електрическият кросоувър избегна сблъсък с Honda CR-V (ВИДЕО)

Известният „Лосов тест“ е отлична възможност за проверка на способностите на автомобила да завие при аварийна ситуация на пътя, но има хора, които смятат, че в реални условия това много рядко може да се случи. Със сигурност сред тях не е собственик на Tesla, който от първа ръка се убеди в качествата на своя автомобил.



Видеото е заснето в Китай, където Model Y се движи напълно нормално по широк булевард, когато пред него се изпречва Honda CR-V. Нейният шофьор явно иска да направи обратен завой, но явно не е преценил скоростта на приближаващия се електрически кросоувър.

За щастие, човекът зад волана на Model Y реагира много бързо. Той се опитва да спре, но разбирайки, че това няма да му помогне, натиска газта и завива, за да избегне на сантиметри сблъсък с предна броня на „Хонда“-та. Маневрата го изпраща към спрял на спирка на автобус, но и тук шофьорът се справя и се връща обратно в средната лента.

В крайна сметка, това си е „Лосов тест“ в реалния живот, като благодарение на бързото си ускорение и ниския център на тежестта, а също така и на отличната реакция на шофьора, електрическият кросоувър се справи блестящо с него.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500