IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

20-годишно Renault се справи с „Лосовия тест“ по-добре от много съвременни модели

Френският модел изненада специалистите с представянето си (ВИДЕО)

Журналистите на испанското издание km77.com проведоха необичаен „Лосов тест“, след като подложиха на изпитанието Renault Avantime от 2001 г. Миниванът с три врати показа отлично поведение при внезапните смени на лентите, а след приключване на тестовете експертите отбелязаха, че 20-годишният модел се е справил със задачата по-добре от много съвременни автомобили.


Renault Avantime


20-годишното Renault Avantime с пробег от 250 000 км дойде на теста със стари гуми, а собственикът му разкри, че окачването не е ремонтирано или подобрявано през последните 40 000 км. Въпреки това, колата се справи блестящо при първото преминаване с 69 км/ч, а при 71 км/ч докосна последния конус, но успя да завърши маневрата.

Увеличението на скоростта до 73 км/ч вече се оказа проблем за стария миниван и той удари един от конусите. Последва опит със 75 км/ч, който обаче се оказа неуспешен и автомобилът излетя от трасето.



Въпреки това, експертите признаха, че са изненадани от представянето на 20-годишния автомобили. Те отбелязват още, че съвременните технологии и многобройните електронни помощници не винаги могат да помогнат при появата на неочаквани препятствия. Понякога изпитаните във времето технологии са способни дори по-добре да се справят с извънредна ситуация от новите системи.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Тодор ( преди 2 години )
    Имам Сценик 2 преди месец го изживях лично искочи ми елен вляво на пътя и как спря това рено идея си нямате
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Kick ( преди 2 години )
    Френските коли винаги са били най стабилни в класовете си! Факт!
  • #8
    0 rate up comment 9 rate down comment
    "блестящо" ( преди 2 години )
    почти на нивото на хипер-супер-мега "спортното$ алпинче - гордостта на рено! )))))))))
  • #7
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А бе автора,ти гледа ли клипа та пишеш простотии "излетял" от трасето,закачи леко един конус и драма няма,ама как само ги представяте тези летежи от ваша недогледна и незнаеща позиция.
  • #6
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 1 коментирал,стар автомобил,стари гуми,непипано окачване и такива високи резултати,а смятай ако всичко е пипнато и подменено какви резултат ще даде.
  • #5
    21 rate up comment 2 rate down comment
    //// ( преди 2 години )
    Нормално. Новите технологии не са чак толкова напреднали така, както ни ги представят. Например дигиталните уреди и табла. Като се замисли човек таблети, телевизори и други подобни джаджи има от 20 г. Това, че сега започнаха да ги слагат в автомобила е само за пари, за нищо друго. Физиката си е физика, каквото да измисляш не можеш да я промениш!
  • #4
    16 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако беше с подходящи гуми щеше да вдигне с още 3 км скоростта на преминаване и тогава наистина си е за замисляне, как един миниван с технологии от преди 20 год се справя наравно с хипертехнологичните нови коли
  • #3
    10 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В Испания е пълно с лосове - много важен тест
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нови коли с нови гуми и окачване ... И специално това рено тежи 1700 кг. Изгледайте филмчето преди да пишете ...
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Новите коли са доста по тежки заради повишените изисквания за сигурност при сблъсък. В тоя тест масата и центъра на тежестта са ключови