IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW изпревари Mercedes по продажби за първи път от шест години

Баварците си върнаха лидерската позиция на пазара в премиум-сегмента

BMW AG е продал повече премиум леки автомобили през миналата година от основния си конкурент Mercedes-Benz. За последен път това се случи през 2015 г.


BMW vs Mercedes


„Горд съм да съобщя, че марката BMW е № 1 в световния премиум автомобилен сегмент през 2021 г.“, написа Питър Нота, ръководител на продажбите в BMW AG, в LinkedIn.

По информация на Bloomberg, BMW все още не е публикувало подробни данни за продажбите за годината - окончателният отчет ще се появи на 12 януари, но явно Питър Нота разполага с все още непубликувани данни.

Официално известно е обаче, че през първите девет месеца на 2021 година BMW е продала 1.7 милиона автомобила на клиенти от цял свят, което е със 112 000 автомобила повече от продадените от пътническото подразделение на концерна Daimler превозни средства.

Експерти коментират смяната на лидерските позиции с факта, че базираният в Мюнхен автомобилен производител бе по-малко засегнат от глобалния недостиг на полупроводници, който принуди производителите на автомобили по целия свят да намалят драстично производството.

0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Пинко ( преди 2 години )
    Радвайте се, че като има отново достатъчно чипове и пак ще си заемете заслуженото място - борбата с Ауди за второто място.
  • #5
    7 rate up comment 6 rate down comment
    ДВГ е бита карта ( преди 2 години )
    Не се занимавайте с Benzin. И той има смарт телефон в джоба си и едва ли плаче за старите нокоии. Иска или не от 2025-та няма да се произвежда в Европа тровещ автомобил с ауспух.
  • #4
    10 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тесла ще купи Даймлер и тогава на бай г*аньо с прякор Benzin ще му прилошее от отровните изпарения на каруцата му с аспух.
  • #3
    4 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Че какво му е премиума тогава в една е классе пред един ситроен ц6 освен цената му по същата логика Тесла си е баш премиум.
  • #2
    12 rate up comment 2 rate down comment
    до №1 ( преди 2 години )
    Я, пак направи математиката, да видим как стигна до този извод?
  • #1
    6 rate up comment 25 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Кой му пука Тесла продава повече от трите немски премиума взети заедно