IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz вкарва над 800 000 дизелови коли в сервизите си

Акцията е заради опасност от пожар и ще засегне автомобили от цял свят

Германският концерн Mercedes-Benz обяви сервизна акция, която ще засегне около 800 000 автомобила от марката, продадени по цял свят. Всички засегнати машини са оборудвани с дизелови двигатели, съобщава Bild, като се позовава на писмо, изпратено от производителя до собствениците на проблемните коли.


Mercedes-Benz


Според информацията, сервизната акция ще засегне дизеловите версии на моделите GLC, GLE, GLS, както и C-, E-, S- и CLS-Class. Всички автомобили са произведени между януари 2017 и октомври 2021 г., като са оборудвани с дизелови агрегати OM654 или OM65. При тях е установен дефект в помпата на охлаждителната система, която може да откаже и така да се стигне до пожар.

Собствениците на засегнатите автомобили вече могат да се свържат със сервизните центрове на дилърите, за да разберат дали техните превозни средства попадат в списъка и съответно да си уговарят част за посещение. От Mercedes препоръчват на клиентите си да не използват колите си до отстраняване на неизправностите по тях.

Засега от германския производител не само посочи в които държави ще се проведе сервизната акция. Но ако се съдии по информациите до момента дефектният елемент е поставен на автомобили, продадени най-големите пазари на планетата, сред които са Северна Америка, Европа, Китай и др.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    IM-A-дртиВайтBoY! ( преди 2 години )
    ВЪПР0С с малко неповишена трудност:Как най-лесно да "възстановите" блясъка на леко сдалия багажа дърт ваш МБЕНЦ?!? И съответно в случая - СЪВЕТът и то безплатен, Е: Ами, чисто+просто, като премахнете вграденото си по дифолт заблуждение и го смените с чисто нов и РЕАЛно перфектен G-E-N-E-S-i-S. Това е решението в случая и депресията от собственоръчната ви грешка ще премине като силен полъх на ветъро през лятото...
  • #3
    9 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Независимо какво стане винаги ще са НОМЕР 1 абсолютно ВИНАГИ!даже и 8 годишен Мерцедес като моя ми печели абсолютен респект и уважение!
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    ала-бала ( преди 2 години )
    Имах някакви подозрения към нови коли но вече нямам.
  • #1
    1 rate up comment 11 rate down comment
    Pe60 Mo71ka7a ( преди 2 години )
    Е те затова ще си карам дъртите БМВта и нема се притеснявам че ще се разпадне нещо или самозапали...