IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eвтини и сравнително нови коли, които могат да бъдат купени на търг от САЩ

Докарването на употребяван автомобил от Америка отдавна не е нещо необичайно

Днес сме ви подготвили една мини селекция от най-евтините и същевременно най-нови автомобили, които могат да бъдат закупени от САЩ. Разбира се, говорим за автомобили, които са достатъчно популярни на нашия пазар и няма да имате проблем с обслужването им и с ремонтните дейности.


VW Jetta


Нека започнем с една от най-предпочитаните марки на българския пазар - Volkswagen. В Щатите Golf-овете не са на особена почит, но от там спокойно можете да си вземете обикновена и надеждна кола, каквато е например Jetta. При това говорим за екземпляри, произведени след 2010 година. С всички плащания и такси този автомобил струва $ 6000 (приблизително 10 000 лв.). За тези пари ще получите доста приличен 2.5-литров бензинов двигател, който е без турбо компресор, конвенционална надеждна автоматична трансмисия и подходящо оборудване.

Ако пък искате малка градска кола или такава за вашата половинка, обърнете внимание на харизматичното Fiat-че 500. Тези малки коли са особено популярни в САЩ и екземпляри след 2012 година могат да пристигнат у нас на цена от около 6500 долара (около 11 000 лв.). Двигателят е обикновен 1.4-литров с автоматична скоростна кутия.


Fiat 500


Американската версия се различава от европейската, тъй като има конвенционална автоматична трансмисия, а не робот, което има много положителен ефект върху комфорта на шофиране. Такава кола е много подходяща за начинаещ шофьор - евтина, надеждна и има компактни размери, за да не се плаши от трафика и малките градски улици.

А най-продаваният бюджетен американски автомобил е Ford Fiesta. Говорим за автомобили, слезли от конвейера след 2015 година. Такава кола струва от порядъка на  7 000 долара (приблизително 12 000 лв.). Разполага с 1.6-литров двигател и автоматична скоростна кутия - общо взето всичко, от което се нуждае един непретенциозен начинаещ шофьор или момиче.


Ford Fiesta


Колата е удобна, с интересен дизайн и достатъчно надеждна. Но ако нещо се счупи, намирането на части изобщо не е проблем. Единственото, на което трябва да обръщате внимание, ако търсите опции от САЩ, е автомобилите да са с цели (работещи) въздушни възглавници.

0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    С последното изречение, автомобилите да са с работещи възглавници, авторът ви намеква, че купувате удряни коли, които в щатите се продават на търгове и после някой ги е оправил в тенекеджийница. Ако е блъскана отпред, освен с възглавниците ще имате големи проблеми по ходовата част и електрониката. Има също страшно мнг коли, които са били наводнени от ураганите в сащ и смърдят на мухлясало и скапана електроника. Единствено с ударени отзад може да имате късмет и да си ги карате без проблеми.
  • #13
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Фолксваген от САЩ!?!? Смях!
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    пламен ( преди 2 години )
    Според мен статията не съдържа стойностно съдържание и колите посочени от вас не са правилни както и цените им. Отделно от търга в който се закупува колата се плащат такси и след това има и цена за репатрак както и комисионна за човека който урежда всичко. Занимавам се с това и мога да кажа че след короната от търг съм купил само една кола защото се обмислят всички такси + части и ремонт. Най добре е от частно лице и колата може да се види и прецени на място. С Хонда и тойота или пикап няма да с
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    бббббб ( преди 2 години )
    Тази статия е пълна с неточности. В момента цените на колите и то от тържища тук в Америка са в небето заради липсата на нови коли. Тези цени, посочени в статията са за да я купите от аукциона и то да е в прилично състояние. Като добавите контейнер - $4000, мито, такси, данъци и тн. и тази кола става златна. От Америка и Канада няма смисъл да се внасят обикновени автомобили. Има смисъл само ако са луксозни - Кадилак, Линкълн, Мерцедес, БМВ, Ауди и то сравнително нови. Или коли, които ги няма вЕС
  • #10
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Информирайте се ( преди 2 години )
    Не се лъжете с тези американски ***, които са по-евтини за сметка на качеството естествено. Всичко в Америка е по-евтино, за сметка на качеството, живея там от 15 г и те трябва да поддържат такива евтини цени (не само за колите) защото ако всичко е скъпо, като в Европа, кой ше се юрне да ходи да живее там. Това е американска демагогия, продавай евтино и некачествено, да се купи скоро ново и пак некачествено. В щатите нищо не се поправя, всичко се сменя с ново и така им върви бизнеса на тези.
  • #9
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Информирайте се ( преди 2 години )
    Не се лъжете да си купувате американски внос. Фолксваген след 2000г ги правят в Мексико и след 100 хил мили (160 хил км) буквално почват да се разпадат. Фиат е пълен майтап, обединиха се с Крайслер, който е най-големия американски ***. На Дженеръл Моторс марките - Шеви, Буик (Опел в Европа), Додж и Кадилак трябва да ви дават пари за да ги карате . Форд само големите пикапи Ф-150,250,350 са им хубави. Единствено от САЩ мога да ви препоръчам Хонда и Тойота и пак не се знае за частите...
  • #8
    2 rate up comment 7 rate down comment
    нищо ново и чудно по ( преди 2 години )
    ... щом дори украинците си внасят отдавна американски от години, а не от комшиите от германту (нали са с по-нисък стандарт от нас де - нищо лично).
  • #7
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Dizel ( преди 2 години )
    Не ви ли омръзна сев атлантическа помия...
  • #6
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Мунчо ( преди 2 години )
    Статия без съдържание
  • #5
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Аз ( преди 2 години )
    Скоро си внесох Honda CRV 2012г.Със всички разходи по транспорт,мита и технотеста излезе под 20 000.Мисля,че е добре