IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой е най-мразеният автомобил от американците?

Местната марка Chrysler предизвиква повече негативни емоции в собствениците си

Търсенето на автомобили през тази година е огромно, като това се отнася и за един от най-големите пазари в света – този в САЩ. Въпреки това, не всички собственици на нови автомобили са еднакво доволни от покупката си. Според наскоро публикувано проучване, което измерва мнението на собствениците за новите им автомобили, колата, която американците мразят най-много, е Chrysler.


Chrysler


Високото търсене на автомобили тази година се дължи на пандемията от COVID-19, която по-рано сериозно наруши продажбите. В продължение на няколко седмици и дори месеци хората бяха затворени и не можеха дори да посещават дилърите. Междувременно доходите на много американци от средната и висшата класа всъщност нараснаха през същия период. Въпреки кратката рецесия, повечето продължиха да работят, а печалбите на фондовия пазар и цените на жилищата увеличиха активите им.

В същото време обаче предлагането на автомобили спадна, като причината е огромният недостиг на полупроводникови чипове, използвани в електронните системи. И тъй като производството спадна, цените скочиха, като едновременно с това много хора започнаха да пазаруват онлайн.

Проучванията сочат, че 90% от американците правят онлайн-проучване, преди да си купят нова кола. Цели 30% от покупките на нов автомобил през 2020 г. са през интернет, което е доста сериозно увеличение. Преди настъпването на пандемията едва 2% от сделките са осъществявани по този начин, съобщава ABC News.

Едно нещо обаче не се е променило – степента, до която купувачите на автомобили търсят експертно мнение за модела, който са харесали. Издания като Car and Driver, Motor Trend и други правят оценки от десетилетия. Изследователски фирми като Edmunds и Kelley Blue Book също предлагат подобри услуги, но златният стандарт та тези оценки е J.D. Power, който публикува резултати от няколко големи проучвания годишно.

За да определи колата, която американците мразят най-много, 24/7 Wall St. използва проучване на J.D. Power. То се основава на мненията на 110 827 собственици на нови коли, които са били анкетирани от февруари до юли 2021 г. Целта на изследването е да определи „емоционалната привързаност на собствениците и до каква степен те се вълнуват от новото си превозно средство“. Те е трябвало да оценят колата по 37 параметъра – от чувството за комфорт, което изпитват, когато седнат на шофьорската седалка, до вълнението от натискането на газта.

Общият брой точки, която една марка може да получи, е 1000 (Tesla не попада в класацията, тъй като не отговаря на част от изискванията). Автомобилите са разделени на два класа – премиум и масови, като средният резултат е 864. Луксозните марки с най-лоша оценка са Infiniti и Acura – по 842, а при масовите – Chrysler, който получава 826. Проблемът и на трите производителя е крайно ограничената моделна гама, категорични са експертите, като това важи най-вече за Chrysler, който предлага само 3 модела.

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бърборко ( преди 2 години )
    Карал съм Крайслер Себринг 2.7 6 цилиндров, 5 г. Само на 5тата г. Смених акумулатор - под левия преден калник, 1500000 км. Никакви проблеми. В сервиза на Балкан Стар - тогава 2006 те ги внасяха, казаха че такъв двигател просто не са отваряли!!!!!
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Дългия ( преди 2 години )
    Пълни глупости.Мога да кажа че Крайслер е един от най-караните автомобили в Америка.Тук в този сайт май някой не им е дал парички и те сега пишат простотийки.
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    На теслата дръжката ( преди 2 години )
    Хюндай е група с оборот, колкото БВП на нашата държавица. Произвеждат багери, трактори, пътно строителни машини, електроника, даже и телевизори на топ ниво в света. Карам Киа закупена 2009 година. След седемте години гаранция четири комплекта биалетки, дискове, накладки и консумативи. И така 250000 км. Никакъв проблем. Тогава струваше 21000.Друг автомобил сериино с десет еърбега нямаше. И сега е рядкост. Един Голф беше 36400.Еми карайте си голфовете. Живи и здрави.
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Tito1965 ( преди 2 години )
    Европейски коли в САЩ има само по филмите
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Имам приятел с това тяхното MPV и е страшно доволен от колата.
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Глупости. Ако искаш да караш американско и да е. по-тъка вземаш Крайслер.
  • #2
    18 rate up comment 2 rate down comment
    класация за идиоти ( преди 2 години )
    "Проблемът и на трите производителя е крайно ограничената моделна гама."Всеки път като си къпувам нова кола, купувам цялата гама на марката. За какво ми е само един модел.
  • #1
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Интересен феномен който заслужава изследване е как американците особено американките намразиха собственото си производство и почнаха да купуват японкин корейки или германки най вече първите две.Всички коли се правят в Щатите и се ползват основните поддоставчици.