IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-американски коли през 2021 ще ви изумят

В Mercedes GLE има повече щатски компоненти, отколкото в Jeep Wrangler

Американските автомобили винаги са се отличавали от всички останали - и закономерно си имат както горещи почитатели, така и противници. Само че в наши дни се оказва доста трудно да се отгатне кои автомобили са в действителност американски. Легенди като Dodge Challenger или Chevy Silverado се правят в Канада или Мексико, по-голямата част от гамата на Buick идва от Китай. А в същото време модели на Honda идват от Охайо и Алабама - при това не само като крайна сглобка, но и като произход на повечето компоненти.
 
   
Mercedes GLS Maybach, Тъскалууза, Алабама
Всички големи кросоувъри на Mercedes се правят в завода в Тъскалууза, Алабама - включително и върховият GLS Maybach
  
    
От 90-те години насам американският закон изисква всички продавани в страната автомобили в уникалния си каросериен номер да включват информация за произхода на частите и мястото на производство. Преглеждайки актуалните данни, установихме например, че в новия Mercedes-Benz GLE има почти три пъти повече американски компоненти, отколкото във Ford Fusion, и 17 пъти повече, отколкото в Buick Encore. В емблематичния суперавтомобил Ford GT само 20% от частите са американско и канадско производство, докато в новото BMW X5 - цели 35% (толкова са и германските). При Tesla Model 3 само 45% от компонентите са от САЩ и Канада.


10-те най-американски автомобила в момента (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500