IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eвтини и сравнително нови коли, които могат да бъдат купени на търг от САЩ

Докарването на употребяван автомобил от Америка отдавна не е нещо необичайно

Днес сме ви подготвили една мини селекция от най-евтините и същевременно най-нови автомобили, които могат да бъдат закупени от САЩ. Разбира се, говорим за автомобили, които са достатъчно популярни на нашия пазар и няма да имате проблем с обслужването им и с ремонтните дейности.


VW Jetta


Нека започнем с една от най-предпочитаните марки на българския пазар - Volkswagen. В Щатите Golf-овете не са на особена почит, но от там спокойно можете да си вземете обикновена и надеждна кола, каквато е например Jetta. При това говорим за екземпляри, произведени след 2010 година. С всички плащания и такси този автомобил струва $ 6000 (приблизително 10 000 лв.). За тези пари ще получите доста приличен 2.5-литров бензинов двигател, който е без турбо компресор, конвенционална надеждна автоматична трансмисия и подходящо оборудване.

Ако пък искате малка градска кола или такава за вашата половинка, обърнете внимание на харизматичното Fiat-че 500. Тези малки коли са особено популярни в САЩ и екземпляри след 2012 година могат да пристигнат у нас на цена от около 6500 долара (около 11 000 лв.). Двигателят е обикновен 1.4-литров с автоматична скоростна кутия.


Fiat 500


Американската версия се различава от европейската, тъй като има конвенционална автоматична трансмисия, а не робот, което има много положителен ефект върху комфорта на шофиране. Такава кола е много подходяща за начинаещ шофьор - евтина, надеждна и има компактни размери, за да не се плаши от трафика и малките градски улици.

А най-продаваният бюджетен американски автомобил е Ford Fiesta. Говорим за автомобили, слезли от конвейера след 2015 година. Такава кола струва от порядъка на  7 000 долара (приблизително 12 000 лв.). Разполага с 1.6-литров двигател и автоматична скоростна кутия - общо взето всичко, от което се нуждае един непретенциозен начинаещ шофьор или момиче.


Ford Fiesta


Колата е удобна, с интересен дизайн и достатъчно надеждна. Но ако нещо се счупи, намирането на части изобщо не е проблем. Единственото, на което трябва да обръщате внимание, ако търсите опции от САЩ, е автомобилите да са с цели (работещи) въздушни възглавници.

0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Според мен ако внасяш от Америка - внеси си истински мъсъл кар. Трябва много да внимаваш с модела, защото дори идентично изглеждащ с европейския, може да има съществени разлики. Например Американския Пасат изглежда като В7 в Европа, но не е качен на MQB и не е с DSG, а с хидро трансформатор. Сивиците и те изглеждат еднакви, но до колкото знам със сигурност предното стъкло е различно и счупи ли се става тегаво. Отделно на всички модели трябва да сменяш светлините за да ги регистрираш.
  • #3
    29 rate up comment 8 rate down comment
    Фичката ( преди 2 години )
    От САЩ и Канада цените започват от 10 и стигат до 30 000 лв.За тази цена нова ще си вземеш и пръв ще и опърдиш седалките.
  • #2
    37 rate up comment 3 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Все по-популярния внос от САЩ и Канада яко бърка в здравето на местните джамбази, свикнали да влачат половин-милионници от Германия и Италия, които тук магически стават на по 117 хил.км и все карани от баби...до магазина.
  • #1
    20 rate up comment 3 rate down comment
    нов внос ха ха ( преди 2 години )
    А за половината пари ще си вземете немски "нов внос" от 3 собственик, полуобслужена. И части има и майстора не и се диви, щото немската каручка е все същата през поколенията.