IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Омикрон не е пречка - турският електромобил пътува за САЩ

Компанията Togg иска след 3 години да стъпи и на пазара зад океана

Младата турска автомобилна компания Togg обяви, че ще участва на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас в началото на януари. Производителят не се притеснява от бързото разпространение на новия щам Омикрон по света, заради който дори концерн като General Motors отказа да представи свои модели на CES.


Togg


Появата на изложението на Togg би трябвало да се разбира като интерес на турската компания към пазара в Северна Америка. Самата марка беше представена само преди 2 години, като тя принадлежи на компания, която поне формално е частна, но е създадена по инициатива на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. А правителството на страната подкрепя активно проекта с данъчни облекчения, безплатен наем на земята за завода и задължение за закупуване на част от продуктите за собствени нужди.

През декември 2019 г. Togg показа два прототипа, създадени от студиото Pininfarina - компактен кросоувър и седан, като кросоувърът вече имаше две опции за дизайн на предния край - с радиаторна решетка и електрически вариант. Обявените модели са базирани на модулна електромобилна платформа, която е собствена разработка (предното окачване е тип McPherson, а задното - многолинково), като на нея ще се появят още три автомобила - хечбек, компактен ван и друг кросоувър.


Togg


Компактният кросоувър ще бъде първият, който ще се появи в серийно производство в края на 2022 г.Ттой ще се предлага с един електромотор с мощност 200 к.с. на задната ос или с два електромотора (по един за всяка ос) с обща мощност 400 к.с. . Версията с моно-задвижване ще може да ускори до 100 км/ч за 7,6 s, а тази със задвижването на всички колела - за 4,8 секунди. Батериите са два варианта, като позволяват пробег от 300 и 500 км.

За производството на турския електромобил вече е почти завършен завод с капацитет 175 000 коли годишно в Гемлик (морският район на град Бурса). До него ще бъде разположено съоръжение за производство на батерии с мощност 20 GWh, като то е създадено съвместно с китайската компания Farasis Energy. Предстои и създаване на мрежа от зарядни станции, която ще бъде изградена от нулата с помощта на властите.


Togg


От компанията са категорични, че Европа бъде основният експортен пазар на Togg, но през първите година и половина до две години заводът ще произвежда автомобили само за Турция. Първите доставки за Стария континент са предвидени за 2024 г., а на следващата година трябва да започнат и продажбите в САЩ.

0 от 500
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Евреите са известни на сичкият свят не само със своята телесна, но и душевна нечистота. - Любен КаравеловТъй нагло Лорда с мирен видсвой взгляд министерски исказа,и като същий злобен жидкъм нази пълен бе с умраза,и тъй цинически, без стид очите на света замаза...О, Англио, защо ли днесбездушен *** те управлява?.Иван Вазов - "Дизраели"
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Евреите не се смесват с другите народи и гледат на тях като на врагове. Диорид, в. сл. Хр.Те презират всичко, което е свято за нас и правят онова, което предизвиква отвращение у нас. Тацит, римски историк, - в. сл. Хр.Евреите се явяват заразена от чума, прокажена и опасна раса, която заслужава изкореняване още от деня на раждането. Джордано Бруно, италиански астроном, учен и философ, 16 в.По скоро дявола може да се насочи по пътя на добродетелите, отколкото евреин.
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Свети Йоан Златоуст е един от най - големите авторитети в богословието."Юдеите живеят за червата си и по своята похотливост и прекомерна алчност не са по-добри от свинете и козлите. Синагогата е по-лоша от всеки бардак, защото служи за убежище не само на разбойници и търгаши, но и на демони, а по-точно не само синагогата но и самите души на юдеите са жилища на демони. И така, не сме ли длъжни да се отвръщаваме от тях като от всеобща зараза и язва за цялата вселена. Какво зло те не са направи ...
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В страна, където се заселят евреи, независимо от тяхното количество, те понижават морала и търговската честност, изолират себе си и не се поддават на асимилация. Те се присмиват на християнската религия, стараейки се да я подкопаят. Строят държава в държавата и в случай на опозиция се стремят смъртоносно да задушат страната финансово. Бенджамин Франклин, (XVIII в.) американски общественик, учен, издател, дипломат и изобретател.
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тази малка нация не скрива своята ненавист към всички останали народи. Нейните представители са винаги жадни за чуждите богатства, подли при несполука и нахални при сполука. ВолтерАз правя всичко, за да покажа моето презрение към тази най-подла нация в света. Евреите сa нация, способна на най-ужасни престъпления! Наполеон БонапартКъм евреите се отнасят с отвращение. Но трябва да се признае, че те действително са отвратителни. Тях ги презират, защото са дoстойни за презрение - Виктор ...
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ЮДЕИТЕ РАЗВРАТИХА МЛАДЕЖТА .... Ние зашеметихме, опиянихме и развратихме гоевската младеж посредством възпитанието, като й внушихме известни на нас лъжливи принципи и теории.ЮДЕИТЕ ВЛАДЕЯТ НАЙ-ВАЖНИЯ ФАКТОР НА ОБЩЕСТВЕНАТА МИСЪЛ ПЕЧАТА.Съвременните държави разполагат с една велика сила, която движи мисълта на народите това е печатът. Ролята на пресата трябва да бъде: да долавя нуждите, да предава оплакванията и да разкрива недоволствата на народа.
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ЮДЕИТЕ ВНУШАВАТ НА НАРОДИТЕ СВОБОДА, ЗА ДА ГИ ТЛАСНАТ В ПИЯНСТВО И РАЗВРАТ.Погледнете пияните, оглупели от вино гои, на които правото за безмерното му употребление е дадено заедно със свободата. Ние не бива и не ще допуснем синовете на израила да стигнат до същото положение. Народите на гоите са зашеметени от спиртни напитки, а младежта им е оглупяла от класицизъм и разврат, в който я тласкат нашите агенти; гуверньори, лакеи, гувернантки в богатите домове, прислужници и поставените от нас
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Кики ( преди 2 години )
    Ердоган-Путин; на един акъл! Със заповеди и детективи не се стига далеч! И наш Кирчо обеща; светли бъднини!
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
  • #12
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Todkosh ( преди 2 години )
    До ден днешен не са направили един свестен ДВГ!