IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

TOGG разкри кой е дизайнерът на първия турски автомобил

Двата представени модела показват видими прилики с дизайнерски студии близкото минало

TOGG разкри кой е дизайнерът на първия турски автомобил

В петък в Турция бяха представени прототипи на първия автомобил турско производство. Те са дело на консорциума TOGG, който включва пет фирми. Все още безименният SUV и седанът, представен заедно с него, се задвижват електрически и на пръв поглед изглеждат доста добре.

Интернет-изданието Motor1 намери прилики между представените автомобили и студии на Pininfarina. Турският SUV-модел например прилича на Pininfarina K350 Concept от април 2018 г. Седанът, който ще се появи като втори модел на пазара, наподобява на H600 Concept от 2017 г.

TOGG SUV

TOGG SUV

Pininfarina K350 SUV Concept

Pininfarina K350 SUV Concept

Приликите съвсем не са случайни. TOGG е работил заедно с Pininfarina по дизайна на двата си модела. И макар новият производител да твърди, че формите на новите автомобили са завършени след допитване до турските клиенти, трябва да приемем че студиите на италианците са имали сериозно влияние върху крайния резултат.

Предната решетка на TOGG изглежда идентична, както и сребристата защита на пода отпред. Припокривания откриваме и в задната част с тънката светеща лента. В профил TOGG SUV не притежава драматичните форми и лекотата на „плаващия“ покрив на К350, но пропорциите са близки.

TOGG седан

TOGG седан

Pininfarina H600 Concept

Pininfarina H600 Concept

Представеният през 2017 г. студиен модел H600 Concept бе резултат от работата на Pininfarina с Hybrid Kinetic Group от Хонг Конг, която планираше да създаде седан. И тук приликите между студията и автомобила на турската марка не могат да бъдат пренебрегнати.

Според TOGG новият електрически SUV ще се появи на пазара през 2022 г. Платформата му ще бъде използвана от още пет различни модела, като първият от тях ще бъде компактен седан.

Снимки: TOGG и Pininfarina

0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    siko ( преди 3 години )
    dobre izglejda i cenata shte e dobra 75 hilyadi evro suv modela
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Мдаа, ( преди 4 години )
    Добре изглежда, защото ако не беше бутнат от Пининфарина, а само от турски дизайнери, щеше да мяза на някаква каша м/у Бмв, Мерцедес и Фолксвагина.
  • #10
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Бай ганьо ( преди 4 години )
    Гледам и не вярвам на ушите си некви *** завистливи коментари некви расистчета са се *** в сайта
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Много добре изглежда, далеч са от недоразумението турско C-HR,класически италианско-немски дизайн.
  • #8
    3 rate up comment 18 rate down comment
    гроздето е сладко ( преди 4 години )
    грозен е прилича на кит
  • #7
    2 rate up comment 22 rate down comment
    Какво ни занимавоте ( преди 4 години )
    Стига сте писали глупости турчин и еректрическа кола.Тези анадолци само могат да чукат по ламарини.С турци приказвам,казват че Ердоган се хвали ,като нашият Борисов. Нищо подобно не се прави в турция.Чиста пропаганда
  • #6
    10 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тофаш е турска сглобка на Фиат. Автобусите на БМС са с Британски двигатели и дизайн от Пининфарина. Турците винаги са купивали разработки от запад и са ги вкарвали в серийно производство, също като китайците. А ние си харчим парите за магистрали :) В Швейцария има един кантон Юри, те години на ред харчили всичките си пари само за пътища и магистрали, и накрая станали един от най-бедните и изостанали региони на страната, колко познато.
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Fen ( преди 4 години )
    И двата прототипа са разработени съвместно с Пининфарина и това си го обявиха официално турците. Но той Чукча писател.....
  • #4
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Иво ( преди 4 години )
    СЪС СЕДАНА НИЩО ОБЩО
  • #3
    18 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Алоо, комедията! Турците правят коли от много години и ви давам пример Tofas!