IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

8 отлични седана, които станаха жертва на SUV-манията

Тези модели бяха успешни, но въпреки това изчезнаха от пазара в Европа

След като десетилетия наред седаните се радваха на сериозна търсене на пазара, но сега са един от най-застрашените автомобилни класове. Това, разбира се, се дължи най-вече на непрекъснато увеличаващата се популярност на SUV-моделите. Факт е, че има пазари, при това доста големи – като Китай и Русия, където седаните все още се търсят, но на други – Европа, например, техният брой намалява драстично.

През последните години от сцената в Европа слязоха няколко доста популярни седани, които съвсем скоро ще бъдат последвани и от други. Това ще се случи дори с легендарен модел като Volkswagen Passat, чието следващо поколение, излизащо през 2023 г., няма да се предлага в триобемен вариант, а само като комби. И той ще сподели съдбата на автомобилите в този списък.


8 седана, които станаха жертви на SUV-манията (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #7
    31 rate up comment 8 rate down comment
    До номер 6 ( преди 2 години )
    Ако те блъскат, със СУВ има по-голяма вероятност да се преобърнеш, дори при не толкова силен удар. Та не се знае кое е по-безпопасно. Освен това, СУВ-овете возят като каруци, за да се доближат поне малко до стабилността на седаните. Та не може да се каже кое е по-добро априори...
  • #6
    7 rate up comment 18 rate down comment
    логично ( преди 2 години )
    Нормално ако ме блъскат предпочитам да съм нависоко.Що никога не моеш оцеля срещу ТИР например.
  • #5
    50 rate up comment 7 rate down comment
    SUV ( преди 2 години )
    Не разбирам каква е тази мания по суфовете. Почти няма предимства пред средния клас. Разход, удобство, пътуване на дълго, ...'тези' комплекси не се избиват с висока кола! Жалко за добрите автомобили.
  • #4
    14 rate up comment 36 rate down comment
    bo ( преди 2 години )
    Що мания не разбирам?! С какво седана е по-добър от СУВ. Еволюция му се казва. По размери- дължина, която е определяща в градски условия, са по-малки от седаните и по-лесно се паркират. По-добра видимост, по-лесно и удобно слизане и качване, много по-безопасни за скъпите ни пътища с кратери, възможност за някакъв Offroad.
  • #3
    47 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    С БМВ, Мерц и Ауди по-скоро гониш простащината. Отдавна тея марки са загубили заряда на престижа
  • #2
    5 rate up comment 38 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Седани обикновено се купуват от фирми за мениджърите. Съответно се гони престиж и се взима Мерц БМВ Ауди. Средния човек предпочита комби, много по удобно е. Вече е ясно че и Сув-четата са предпочитани. Кои гъзар ще си вземе хонда или тоъота......
  • #1
    9 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В Европа 4-вратките от доста време потъват в забвение, за разлика от други пазари където хората все още ги намират за алтернатива . Вижте тесла не могат да сварят да произвеждат подобни .