IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицията в Германия на война с незаконния тунинг

Доработен Mercedes беше конфискуван, след като се оказа опасен за околните на пътя

Хората се опитват да измислят всякакви извинения, за да избегнат да плащането на глоби или дори да бъдат арестувани. Собственик на Mercedes-Benz C-Class, който беше задържан от германски полицаи зарази предполагаеми незаконни модификации по колата, се опита да се оправдае, че току-що я е купил и не знае нищо за доработките.


Mercedes-Benz


Случката е от 16 декември, като според доклада на полицаите въпросната C-Class е имала теч на масло от двигателя, увредени джанти с гуми с различни профили, нерегистриран заден спойлер и лошо инсталиран преден сплитер. На всички отгоре в салона лежали изтръгнати кабели, което също е направило впечатление на униформените.

На въпрос за автомобила му, младежът, който бил зад волана, казал: „Нямам никаква представа, купих колата преди половин час“. Това обаче не убедило германските полицаи, които конфискували автомобила и задържали неговия собственик.


Mercedes-Benz


От снимка на случката, публикувана в социалните медии, на която се вижда натоварването на автомобила на репатрак, става ясно, че това най-вероятно е фейслифтът на Mercedes-AMG C63 (W204), произвеждан през периода 2008-2011 г. Под капака на спортния модел би трябвало да поставен 6,2-литров атмосферен V8 с 451 к.с. и 600 Нм, но е напълно възможно моторът да е бил сменян.

Модифицираният Mercedes беше конфискуван по време на мащабна операция на полицията срещу незаконните тунинг и уличните състезания, организирана в регионите Темпелхоф-Шьонеберг и Стеглиц-Целендорф.


0 от 500
  • #8
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Какво е фашизъм бе, че не дават на Сулю и Пулю да си прави и слага недъгави парчетии по колите, с които стават опасни за околните ли? Аман от празни глави и наследници на Бай Гааньо, дрънкащи думи, които не разбират
  • #7
    9 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е това ако не е фашизъм здраве му кажи
  • #6
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Георги Анев ( преди 2 години )
    Най вероятно не се е застраховал както трябва. В Германия всичко се застрахова. А колко до полицията. От пет години никой не ме е спирал или проверявал. Но пък цивилните полицейски коли по магистралите са много. Гаранция.
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Спънат ( преди 2 години )
    Няма ли в талона записано, нелегално е... тук се гледа преди да се купува, че после много пари струва вписването. Моя цлс е пълен тунинг пакет отвън на Mec design Берлин. И пак имаше проблеми при вписването на нещата в тюфа.
  • #4
    36 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В БГ масовият тунинг се изразява в махане на дпф, катализатор и запушване на ЕГР.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Street X ( преди 2 години )
    До #1 прав си явно е сбъркал при превода както обикновено става
  • #2
    44 rate up comment 5 rate down comment
    Онзи ( преди 2 години )
    В България човек и с три гуми да кара колата и пушека да е на три километра след него,това няма да направи впечатление на никого.Но това се случва само в банановите държави при разни питеци.
  • #1
    8 rate up comment 33 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    ФашизЪма на Европа маскиран като правила! От друга страна автора не знам от къде преписва, но C63 няма версия с 451 коня - "малкия мотор" в Европа е с 457 още от преди фейслифта.