IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легендарен мотор на Audi беше забранен на още един пазар

5-цилиндровият двигател на RS3 и TT RS не отговаря на изискванията в Канада

Феновете на Audi в Канада няма да могат да си купят два от най-забавните за шофиране автомобили на марката. Местното представителство на германския производител спря да предлага моделите TT RS и RS3, които са оборудвани с популярния 5-цилиндров турбомотор на Audi, съобщава Motor 1.


Audi RS3


Засега от Audi Canada не са коментирали официално причината за спирането на продажбите на двата модела, но според информациите, причината е именно в двигателя, който не отговаря на изискванията за вредни емисии. В Reddit беше публикувано копие на писмо от централата до дилърите, в което се посочва, че двата автомобила не може да се продават в Канада, защото не отговарят на „определени технически изисквания“.

Какви точно са тези изисквания, не е посочено, но се казва, че новият закон за регистрация на превозни средства не позволяват на Audi да предлага своя 5-цилиндров мотор. Подобно нещо по-рано тази година се случи и в Калифорния, където бяха спрени продажбите на Porsche GT3 с механична скоростна кутия. При него обаче официално обявената причина е високите нива на шум, издавани от двигателя.


Audi RS3


Това е доста странно, тъй като същият модел със скоростна кутия PDK получи разрешение за продажба в Калифорния, което беше издадено след продължили повече от месец разговори между властите и представители на Porsche. При Audi нещата изглеждат по-сложни, тъй като засягат цяла държава, а не отделен щат или провинция.

0 от 500