IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Историята на Audi RS - от брутално комби до суперседан на ток

Повечето спортни коли от Ингалщад отдавна са се превърнали в легенди

Audi Sport, познати до неотдавна като quattro GMBH за "четирите ринга" са това, което M е за BMW или AMG за Mercedes-Benz. Перлата в короната на подразделението може да е болидът със средноразположен двигател R8, но историята започва с комбито RS2 Avant Quattro - дериват на Audi 80 B4 , който бил разработен съвместно с Porsche и е модел с иконичния 5-цилиндров мотор на марката.


audi rs


Основано в края на 1983 година, някогашното подразделение quattro е специализирано в производството на спортни и високодинамични версии на моделите на Audi, както и за специфични компоненти и персонализация на колите според клиентските желания. Фирмата, както се досещате, е кръстена на легендарната 4х4 система на Audi, като носи това име до 2016 година, когато е прекръстена на Audi Sport GmbH.

В галерията по-долу ще ви представим всеки един RS модел на Audi от миналото и настоящето, според реда на излизане на всяка една машина:

RS: визуалната история на динамичните коли от Audi Sport (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Баш като италианските автомобили да са... верно е че са ненадеждни, ама поне италианските са кеф за каране. Ауди в това отношение Са нарицателно за скука с тва непрецизно и некомуникативно управление и тежка предница.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ИнгАлщад, Зарезан...
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Каращ ( преди 3 години )
    Симпатични и трошливи. Важи за всичко, що е с 4 кръга. Малко са като италианските автомобили. Голяма емоция, за сметка на малка надеждност. Но те май всичко живо вече е на този принцип с надеждността. Тъй че каквото и да се вземе след 2005-та май е все тая. Важното е да ни допада и да ни върши работа относително безпроблемно..
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Е tron GT, направо и ги отвя откъм дизайн, форми и естетика. За изработката качествата на колата съм сигурен, че са добри, но все пак трябва да мине време за да дойдат и първите отзиви.
  • #2
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това със завиването наистина много цапа водата в басейна. И скъпата поддръжка. Каквото и да си говорим - не са надеждни автомобили. Иначе пък от немската тройка продължават да са най-красивите.
  • #1
    6 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хубави коли са Ауди, но този проблем с недозавиването им отразя главата.