IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Urus, Porsche Cayenne и Audi RS се оказаха с проблем в мотора

Засегнатите двигатели ще бъдат подменени безплатно от дилърите на трите компании

Кросоувърите Lamborghini Urus, Porsche Cayenne GTS и Turbo, а също така и 5 модела на Audi имат проблем с двигателя, заради който трите автомобилни компании организират отделни сервизни акции в Северна Америка.


Lamborghini Urus


При Lamborghini засегнати са бройките от модела, произведени през периода 6-21 октомври 2020 година. Италианските суперкросоувъри могат да получат пукнатини на повърхността на отвора на цилиндъра на двигателя. Съответно, те увреждат блока, стига се до внезапна загуба на мощност, а също така се увеличава и риска от пожар.

Вината за дефекта е на производителя и доставчик на този елемент - германската компанията Nemak Europe, която е допуснала грешка по време на процеса на изливане. Собствениците на засегнатите бройки от Urus трябва да посетят дилърите, които ще имат грижата за безплатната замяна на двигателите.


Lamborghini Urus


Сервизните акции ще засегнат също така цели 5 модела на Audi за американския пазар - RS6, RS7, SQ7, SQ8 и RS Q8, моделна година 2021, при които е открит идентичен проблем заради същия производител и доставчик. Замяна на двигателя се налага и при кросоувъра Porsche Cayenne в три от версиите си - Turbo, Cayenne GTS и Cayenne GTS Coupe.

Снимки: Lamborghini

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Никата ( преди 2 години )
    Естествено че Ауди ще имат проблеми с мотора?! Всеизвестен факт е че германците коли не могат да правят. Все пак целта на марката е да се изкормят колкото може повече пари от балъците и да им се продава лукс, блясък, визия, но не и качество, не виждам нищо необичайно в това.
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Скъпо Ауди за инстаграмаджии.
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Urus - Уруспия ( преди 2 години )
    Стана Урус Пия
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    М ( преди 2 години )
    Голям сакатлък
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    до 1 ( преди 2 години )
    Кво ви е казал бил Гейтс, на мене ми е през фарО!!
  • #2
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Даниел ( преди 2 години )
    А дали електромобилите ще спомогнат за нулевите въглеродни емисии? Да си запознат случайно, с производството на батериите, за извличането на материалите за тях, от земните недра. Токът който трябва, за да се движат тези електромобили, как ли се произвежда, дали е без никакви въглеродни емисии. Нарастващото производство на автомобили и електромобили , защото стават все по-чупливи, дали не вдига въглеродните емисии. Хората пък става все по-заблудени и неграмотни и вярват, че всичко освен двг е топ
  • #1
    10 rate up comment 19 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    Абе нема закога бе. Като за двигатели които ще се спрат от производство до 3-5 години са си добри.Бил Гейтс ви каза - НУЛЕВИ въглеродни емисии ако не планетата приключва още в нашия живот.И да му вервате и да не - все е тая. Важоното е че хората от които зависи му вярват.