IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двигател на Porsche се оказа със сериозен дефект

В сервиза влизат моделите Cayman GT4, Cayman и Boxster GTS 4.0 и 718 Spyder

Поне 190 бройки от от различни версии на Porsche 718 влизат в сервизите заради проблем с 4,0-литровия "боксер" с 6 цилиндъра, с който са оборудвани. Атмосферният двигател се поставя на Cayman GT4, Cayman и Boxster GTS 4.0 и 718 Spyder.


Porsche 718 Boxster GTS 4.0


Проверка на Националната администрация за безопасност на движението в САЩ (NHTSA) е установила, че двигателят има дефектен компонент, който може да доведе до сериозна повреда. Самата компания Porsche обяви, че спира продажбите на всички модификации на модела 718.

Проблемът е в прътите, който свързват буталата с коляновия вал. Оказва се, че те не са произведени според спецификациите и това води до образуване на пукнатини по тях. Натоварването, на което е подложен мотора, води да по-сериозно увреждане на детайла, който е произведен от компанията Hoeckle Austria GmbH.


Porsche 718 Boxster GTS 4.0


Оказва се, че дефектните свързващи щанги могат да причинят повреда на блока на двигателя, блокиране на мотора, загуба на мощност или изтичане на масло. Съществува и голям риск от пожар в двигателя.

Проблемният детайл е поставен на всички бройки от модели, произведени между 26 януари и 4 март. Засегнати са поне 190 автомобила в САЩ, но тепърва предстои да се установи дали има и коли от други пазари, които трябва да посетят сервизите.

Снимки: Porsche

0 от 500