IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Porsche посочи модела, който последен ще остане без ДВГ

До 2030 година 80% от колите на марката ще бъдат електрифицирани, но ще има и изключения

Главният изпълнителен директор на Porsche - Оливер Блюм, посочи модела на марката, който последен ще остане без двигател с вътрешно горене. Преминаването на пълно електричество не заплашва 911, тъй като в компанията просто не могат да си представят, че култовата двувратка ще остане без бензинов мотор.


Porsche 911


В интервю за CNBC Блюм определи Porsche 911 като "символ на марката" и допусна, че този модел никога няма да стане напълно електрически. Топ-мениджърът посочи и причината за това - преместването на батериите в задната част е невъзможно технически, а традиционната схема с поставяне на акумулаторите между двете оси ще лиши 911 от индивидуалност.

През 2030 година само 20% от произвежданите коли на Porsche ще бъдат без електромотор, като повечето от тях ще са вариации на 911. Това обаче не означава, че няма да има хибридна версия на този модел. В компанията вече работят върху такъв автомобил, който ще получи голяма част от техническите решения на прототипа от сериите "Льо Ман" - 919 Hybrid.

За да удължи максимално жизнения цикъл на бензиновите си модели, Porshe ще инвестира десетки милиони евро в синтетично гориво.

Снимки: Porsche

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Горивото ще се продава тогава в магазините,както едно време бензина се е продавал в аптеките,а сега брик...етите за барбекю ги има дори в хранителните магазини.
  • #1
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Баси умното ( преди 3 години )
    Значи ще трябва да си направят и свои собствени бензиностанции щото в нормалните не виждам някой да инвестира пари в колонка само за Порше... Всички компании искат да изоставят горивата , но Порше ще прави бум в горивата