IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-евтините за поддръжка автомобили

Случайно или не, в класацията попадат само японски и корейски модели

Автомобилите са страхотни - те ни отвеждат там, където трябва да отидем, а също така могат да бъдат забавни играчки или дори колекционерски артикули. Но независимо от началната им цена, сметките за текуща поддръжка и ремонт наистина се натрупват с течение на времето. Американски експерти съставиха списък с модели, чиято годишни разходи за поддръжка са сравнително ниски и това ги прави отличен избор.

В списъка има автомобили от различни класове, но това, което прави впечатление е, че всички те са на азиатски производители – японски и корейски. Явно и това също е сред причините, поради които тези модели са особено популярни на пазара в Северна Америка.

Най-евтините за поддръжка автомобили (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #12
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    Моята статистика от колите, които съм имал е следната: 1. Опел Астра F 1,4; 2. BMW 316 i Compac 3. Опел Кадет 1,3. Никоя от тези коли не е превишавала разходи от 200 лв. на година.
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    всеки от вас сам би трябвало да си води сам за себе си такава статистака, а обобщената я има при всеки квартален майстор, ама пак не сте разбрали
  • #10
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Цитат от статията, чийто линк съм ви дал по-долу: "И все пак една статистика за средните разходи по марки би направила избора ни по-лесен. Само че в Европа никой не води такава статистика - има я единствено в САЩ, благодарение на годишните проучвания на Consumer Reports." Ние, които се изявяваме тук сме от рода на чукча-писател, а чукча-читателите деликатно си мълчат! Замислете се, не е реалистично да има подобна обобщена и достоверна информация под рубрика "Европа"!
  • #9
    17 rate up comment 0 rate down comment
    цени в българия ( преди 2 години )
    Супер. Хубава статия. От кой сайт е? Сега може ли цени в България в левове? Благодаря.
  • #8
    22 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Дачия са най-евтини за поддръжка в БГ
  • #7
    9 rate up comment 22 rate down comment
    Димитров ( преди 2 години )
    Какво ни занимавате с тези американски кошници, не мога да разбера.
  • #6
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Бат Ваню ( преди 2 години )
    Не че нещо, ама тук нали цените се определяха в лева?
  • #5
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нищо общо с България
  • #4
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Българина ( преди 2 години )
    Голф 2 / Пасат 2
  • #3
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В САЩ японките не рядко са печелили награда американска кола на годината, където изискването е поне 60% (или там някъде) от компонентите да са произведени там. Съответно японките са на практика местно производство, съответно нормално да са по-евтини от "вносните" (в кавички защото повечето европейски правят финалната сглобка също там). Също както много от частите за японките в Европа са по-скъпи.