IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият световен шампион във Формула 1 продава личната си кола

Макс Верстапен ще даде парите от Honda Civic Type R за благотворителност (ВИДЕО)

Формула 1 има своя нов световен шампион, след като в неделя Макс Верстапен драматично победи Люис Хамилтън в последния старт на най-оспорвания сезон в историята. Феновете на нидерландеца сега ще получат шанс да притежават неговата кола, като не става дума за болида на Red Bull Honda, с който спечели титлата.


Honda Civic Type R Макс Верстапен


Макс ще се раздели с автомобила, който използва във всекидневието, като това е Honda Civic Type R. Той ще бъде продаден на търг, като приходите ще отидат за благотворителна организация Wings for Life. Хот-хечът ще се продава през европейския уебсайт CarNext, който все още не е разкрил подробности.

Все пак от видеото може да се научат някои неща. Цената на автомобила е 33 333 евро, като се очаква наддаването да стартира от тази сума. Самият факт, че Верстапен вече притежава титлата в най-елитния автомобилен спор, вероятно ще накара мнозина да наддават за колата, а това означава и по-големи приходи от нейната продажба.



Посочва се още, че този Civic има малко над 58 000 км, но колкото да е странно, се твърди, че хот-хечът е със задно предаване. От описанието във видеото става ясно, че този Type R е персонализиран, но едва ли е със задно задвижване. По-вероятно е грешка на уебсайта. А дали е така ще стане ясно на 17 декември.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 16 rate down comment
    До 3 ( преди 2 години )
    Ами личи си че не следиш Ф1. При сейфти кар винаги е забранено изпреварването, за да се запазят позициите преди излизането на колата за сигурност! Винаги е било така. Тоест Верстапен прави измама. Сега защо някой е казал да се изпреварва е още една въпросителна? Все едно във футбола при спряна игра, някой футболист да вземе топката в ръце да прибяга до вратата на противника и да пусне топката вътре и съдията да отсъди гол. Ето това се случи на състезанието. Абсурно и против правилата на Ф1.
  • #3
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колега, говориш на едро, защо ли! Латифи катастрофира. Не е забранено! Излезе сейфти кар, 5 обиколки преди края. Преднина на Луис е около 13 с. Макс сменя гуми, Това е част от правилника. Луис има право да смени, но не сменя, питай Тото защо?! Опашкарите се наместват между двамата. Първа заповед М. Маси, без право за изпреварване от изостанали. При напълно подредена колона, чисто трасе - нова заповед: опашкари изпреварват, Макс застава зад Луис. Рестарт 1 об. преди края. Всичко по правила
  • #2
    8 rate up comment 18 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Че той Макс Верстапен спечели с измама, имаше кола за сигурност на пистата и забрана за изпреварване, то по принцип нямаш право да изпреварваш при кола за сигурност. Така се намести на сантиметри от Хамилтън, който преди излизането на кола за сигурност имаше половин обиколка преднина а оставаше само една обиколка до края, тоест сигурна победа за Хамилтън, при износените гуми на Хамилтън, след рестарта Макс Верстапен успя да го изпревари с по хубевите си гуми. Измама си е отвсякъде.
  • #1
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Макс вероятно ще получи заслужен подарък от Хонда - много специален и този Сивик отива за добра цел. Още веднъж - Честито, Макс! Обаче, днес формално изтича срокът за подаване на контестация от Мерцедес във ФИА, а те бяха категорични, че ще го направят. После задължително ще идат и на арбитраж в Лозана. Още известно време Макс не може да се радва напълно на титлата си, защото в цялата процедура неизбежно ще се намеси и политика, при това политика от *** проба. Да видим!