IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chrysler най-накрая с нов модел

Прототипът Airflow е близък до серийна версия електрически SUV

В началото на юли месец тази година, концернът Stellantis представи на света детайлна информация за електрифицираното си бъдеще по време на презентацията EV Day. Сред всички графики, чартове и рекламни и ПР речи, се открои една любопитна концепция, носеща емблемата на Chrysler. Без съмнение това бе еволюция на представения през 2020 г. прототип Airflow Vision, но нямаше много информация.


Chrysler Airflow Concept


Сега, Stellantis проведе още едно мащабно мероприятие, този път наречено Software Day, където обяви плановете си да бъде не само автомобилна, но и технологична корпорация. И показа стратегия за разработване на собствени софтуерни и компютърни системи, които, извън всичко останало, би трябвало да носят на концерна допълнителни приходи от 20 милиарда до 2030 г.

Показвайки някои от технологиите си, автомобилната група отново показа същата концепция от лятото, като вече стана ясно, че тя носи името Chrysler Airflow. При това, машината бе изкарана на сцената лично от шефа на Stellantis Карлос Таварес и поне на външен вид изглежда доста завършена и почти готова за скорошно серийно производство.


Chrysler Airflow Concept


От презентирането на Airflow няма никаква техническа информация, но е видно, че става въпрос за 5-местен кросоувър, с кокпит, доминиран от екрани, който изглежда напълно функционален. Това бе потвърдено отчасти и от главният софтуерен мениджър на групата Ив Бонефон, който заяви, че става дума за "нещо по-близо, отколкото си мислите и много повече от чиста концепция".

Ясно е, че Stellantis има планове да лансира гама от нови електромобили и знаем, че Chrysler направо плаче за нещо ново и интересно. В момента, някогашната водеща марка на бившия едноименен концерн има само два модела - миниванът Pacifica и седана 300, като и двата са доста остарели и общо взето са на доизживяване.


Chrysler Airflow Concept


Нов електромобил с приятен и умен дизайн би добре дошъл за ревитализацията на някога легендарната марка. Също така има и класическа връзка с иметоAirflow, използвано от Chrysler през 30-те години на миналия век, за кратко произвеждан, но уникален пълноразмерен автомобил, който е имал много добра аеродинамика.

И е много вероятно да видим завършен продукт по време на изложението CES, което ще се проведе в началото на следващата година.

Повече снимки на Chrysler Airflow Concept вижте в галерията:

0 от 500