IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan тества Qashqai с уникален двигател

Хибридният агрегат развива 190 к.с. и 330 Нм въртящ момент

Японският производител Nissan представи новото поколение на бестселъра си Qashqai през февруари тази година. Засега кросоувърът се продава само в Европа, като е оборудван с два „меки“ хибрида, базирани на 1,3-литров бензинов двигател. Мощността им е 140 к.с. (240 Нм) и 158 к.с. (260 Нм).


Nissan Qashqai


Съвсем скоро ще се появи още една версия, при която се използват двигател с вътрешно горене и електромотор. Този вариант ще се казва Qashqai e-Power, като прототип на модела беше заснет от изданието Motor.es по време на тестове.

В случая задвижващата система включва 1,5-литров бензинов двигател, който работи само като генератор и не е свързан директно с колелата. Моторът зарежда батерията, която от своя страна захранва електрическите двигатели. Мощността на тази версия на Qashqai е 190 к.с. и 330 Нм въртящ момент.


Nissan Qashqai


Както се вижда на снимките, кросоувърът с новия агрегат не се различава от стандартния модел, а задвижването се издава от надписите на вратата на багажника. От компания посочват, че този вариант ще предлага мощност и бързина като на електромобил, но няма да зависи от станции за зареждане.

Премиерата на модела ще се състои в началото на следващата година, а продажбите ще стартират през третото тримесечие.

Снимки: Motor.es

0 от 500