IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan изненада американците с 3-цилиндров мотор за кросоувър

Новата версия на Rogue развива 204 к.с. и харчи 7,1 л/100 км

Nissan Rogue е вариацията на кросоувъра Nissan X-Trail за американския пазар. Моделът от ново поколение дебютира зад океана преди повече от година, като се предлага с модернизиран 2,5-литров бензинов двигател с мощност 184 к.с., 245 Нм.


Nissan Rogue


От следващата година този атмосферен агрегат отпада от гамата, като мястото му ще заеме 3-цилиндров турбо-мотор. Всъщност, този двигател вече се предлага на китайския Nissan X-Trail, но за американския пазар определено подобно решение е сериозна изненада и не се знае как ще бъде прието от клиентите.

Самият двигател 1.5 VC-Turbo е с променлива степен на компресия, като е най-близкият роднина на 2,0-литровия мотор, който от няколко години се поставя на кросоувъра Infiniti QX50 и на седана Nissan Altima, но сега един от цилиндрите му е премахнат. Коефициентът на компресия може да варира от 8:1 до 14:1, като максималната мощност е 204 к.с., а въртящият момент е 305 Нм.


Nissan Rogue


За този мотор е било необходимо да се разработят нови опори с различна твърдост, всяка от която поема вибрациите в свой собствен честотен диапазон. Трансмисията си остава вариатор, а предаването е предно или към четирите колела. Средният разход на гориво на Rogue с такъв двигател е 7,1 л/100 км (7,8 при 2,5-литровия агрегат).

Интересното е, дали този мотор ще се появи и на четвъртото поколение на Nissan X-Trail, което ще се появи на европейския пазар през лятото на 2022 г.

Снимки: Nissan

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Реалист ( преди 2 години )
    Странно,колите новите трябва да имат по голям въртящ момент.Карам браво 2 ,2011 год 1.6 -16v турбо дизел 300 нютона.Кола на 10 год.Самолет е.Но мисля че кола 2021 год.трябва да ги правят с по-голям въртящ момент.
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За съжаление натам отиват нещата. Гледам и Хонда отдавна ги правят тия неща с 1,5 литровият мотори. Cr-v например е с 1,5 литров мотор. Единствено Toyota и Subaru все още държат фронта от японските производители. Поради тази причина си взех Toyota RAV4 хибрид 4 х 4, 222 конски сили с разход на гориво между 5,5 и 6 на 100.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    В УСА-то бенДзинът не е по-ниско октанов. Октановият рейтинг му е друг. В г.ай.ропа е Research Octane Number (RON) а в УСА-то Anti-Knock Index (AKI) or (R+M)/2--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Because of the 8 to 12 octane number difference between RON and MON noted above, the AKI shown in Canada and the United States is 4 to 6 octane numbers lower than elsewhere in the world for the same fuel.
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 2 години )
    Тези се самоубиват с 3 цилиндров двигател за пазара в САЩ. Икономия ?? Не познавам американец, който да му пука и да знае колко гори колата му. Там карах един 2.5 двг и го имаха за женска кола.
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това нещо е, за да си карат децата на училище, да ходят на работа и да напазаруват за седмицата. Не е за юркане. А, и американците не карат по-нискооктанов бензин. Бензинът си е същия.
  • #3
    16 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В първия момент прочетох 3-литров и си вика "баси, супер", ама след това видях и 204 коня и се зачетох ... и да. Имам една стара Волга 24, преди години купих и един ударен Шевролет Силвърадо.Заради кутията и мотора. Та сега суапвам 6.0 литров мотор с чугунен блок във Волгата. Идеята ми е, кое ли ще е по-голям кеф за каране ? Нова кола с 3-цилиндров мотор, или някъв сбирщайн, дето най-големия му комфорт ще е, че не си седнал директно на ламарината докато караш.
  • #2
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    пробват се да продават отпадъците на рено и там...
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Имам смътен спомен от преди години с 1.4 ТФСИ (150кс), на лека кола. с голямо жалене едваам го вкарамхе под 8/100 извънградско. В този ред на мисли, много ме съмнява 7.1/100 предвид, че американците карат по нискоотанов бензин. Вярно, че имат ограничение 110-120, но все пак това е и над 2т кола.