IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Доказано - склонните към психопатия карат германски коли

Оказва се, че и шофьорите на електромобили са по-опасни на пътя

Ако се вярва на общоприетото мнение, шофьорите на BMW се отличават с най-арогантно поведение на пътя. Затова и резултати от проучване във Великобритания едва ли ще изненадат някого.


шофьори


Изводът на учените е, че шофьорите на BMW показват повече „психопатични наклонности“ от останалите на пътя. В изследването са участвали над 2000 британски водачи, като всеки от тях е съобщил марката, регистрационния номер и цвета на автомобила, който кара, а след това се е подложил на тест за психопатия.

Резултатите са по скала от 0 до 36, като тези, които са получили до 18 точки, са нормални хора. Оценените с между 19 и 26 имат умерени психопатични наклонности, докато тези с 27 и повече най-вероятно са пълни психопати.

За щастие на човечеството, средният резултат от изследваните 2000 души е 6,6 точки, като никой не получава повече от 18 точки. Изследователите обаче ги подреждат според проявените от тях психопатични наклонности. Съответно първи са шофьорите на BMW със среден резултат 12,1, следвани от тези на Audi с 11,7.

„Резултатите показват, че е по-вероятно тези водачи да проявяват психопатични черти като завишено самочувствие и липса на угризения или вина“, обясняват изследователите.

BMW- 12,1

Audi - 11,7

Fiat - 7,0

Mazda - 6,4

Honda - 6,3

Ford - 6,1

Mercedes-Benz - 5,9

Citroen - 5,8

Volkswagen - 5,4

Hyundai - 5,3

Renault - 5,3

Volvo - 5,2

Nissan - 5,0

Peugeot - 4,8

Toyota - 4,7

Vauxhall (Opel) - 4,7

Seat - 4,3

Kia - 4,2

Skoda - 3,2

Резултатите от вида задвижване също са доста любопитни. Оказва се, че собствениците на електрически превозни средства са най-застрашени да бъдат психопати - 16 точки. Водачите на хибридни автомобили получиха средно 9,8 точки в теста, бензин - 7 точки, а дизел - 5,2 точки.

При цветовете собствениците на златисти автомобили получават 12,7 точки, на кафяви - 12,2 точки, на зелени - 8,5, на черни - 7,6, на сини – 7, на бели - 6, на сребристи - 5,5 точки и на червени - само 4,9. „Красивите“ номера също крият риск от психопатия – 13,8 точки, докато при тези с нормалните резултатът е 5,3 точки.

0 от 500
  • #34
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Японеца ( преди 2 години )
    Opel, seat, kia and shkoda са най-захлупените и с ниско самочувствие! Траят си като муишоци!
  • #33
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Антидиот ( преди 2 години )
    Не напразно всички *** карат Голф и БЕЕНВЕ :)
  • #32
    3 rate up comment 6 rate down comment
    ROSS58 ( преди 2 години )
    Най-стабилните шофьори си остават тези на JEEP от 1944 -45 г които стигнаха до Рейн от Запад и направиха масово изпикаване в него в знак на презрение към тези дето произвеждаха БМВ и Мерцедес, както и онези от Изток които слязоха от талигите и станаха въобще шофьори като се качиха и те на JEEP и стигнаха до Берлин...Сега всички шофьори искат да карат "джип" на всичките изброени в класацията марки
  • #31
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Най-стабилните шофьори си остават тези на JEEP от 1944 -45 г които стигнаха до Рейн от Запад и направиха масово изпикаване в него в знак на презрение към тези дето произвеждаха БМВ и Мерцедес, както и онези от Изток които слязоха от талигите и станаха въобще шофьори като се качиха и те на JEEP и стигнаха до Берлин...Сега всички шофьори искат да карат "джип" на всичките изброени в класацията марки
  • #30
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Любо ( преди 2 години )
    Показателно за мантрата:ТРОЙНО ПО-СКЪПИ СМЕ,ЩОТО СМЕ-ПРМИУМ Е:ТРОЙНА ЦЕНА НА ГУМИТЕ В СЕРВИЗА НА ТИЯ.....ПРЕМИУМИ!С КАЧЕСТВОТО НА-ПРЕМИУМИТЕ е същото!ПАРИ ЗА НИЩО И НЕПРИЯТНОСТИ!!!БИВОТЪТ ТИ СЕ ПРОМЯНЯ,ГРАФИКЪТ ТИ СТАВА;ПРЕМИУМЧАКАНЕ НА СВОБОДЕН ЧАС В СЕРВИЗА И МНОГО ПАРИ-ВСЕКИ МЕСЕЦ!!!
  • #29
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Любо ( преди 2 години )
    Доказателство за:КАЧЕСТВОТО НА ТИЯ-ПРЕМИУМИ е малката им заводска гаранция!Купено от магазина-Х5 си удвои цената(РЕМОНТИ) за-ОСЕМ ГОДИНИ!!!ТИЯ ТРЯБВА ДА ГИ АРЕСТУВАТ ЗА ИЗМАМА!!!
  • #28
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Любо ( преди 2 години )
    Това не е никакво:ОТКРИТИЕ!!! това недоразумение-НЕМСКИ АВТОМОБИЛ!!!Минал съм през всички марки(ГРЕШКИ НА РАСТЕЖА),винаги нови от магазина....ЕДНО И СЪЩО:КАМБАНИ,ПОВРЕДИ,ЕЖЕМЕСЕЧНО ХОДЕНЕ ПО СЕРВИЗИ,И МНОГО ПАРИ ЗА РЕМОНТИ!!!В МОМЕНТА КАРАМ ПОРШЕ,КУПЕНО ОТ МАГАЗИНА...ВЕЧЕ ВТОРИ ПЪТ -ИЗБИВА ОХЛАДИТЕЛНАТА СИСТЕМА!!!НА: 50 000 км!!!ТОВА Е ДЪНО НА ДЪНОТО,А НАЙ-ДРАЗНЕЩОТО Е,ЧЕ ИМАТ И САМОЧУСТВИЕ!!!
  • #27
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Forza Italia ( преди 2 години )
    Всеки ден това се вижда по нашите пътища. Най големите психопати са тези които карат Бмв, след тях са собвенниците на Алуди следвани от собствениците на мерцедес.
  • #26
    1 rate up comment 0 rate down comment
    резидент Радев ( преди 2 години )
    До morski63Ти направо не си човек. Или си прероденият Махатма Ганди или си приказен герой. Направо почвам да вярвам в Супермен и Дед Мороз...
  • #25
    24 rate up comment 1 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    95% от шофьорите роми карат бмв ауди и мерцедес. Това не е защото са прочути с много висока интелигентност. Немските "премиуми" се правят за парвенюта от Източна Европа и арабухи.Типичния собственик на нови такива в България са Баневи, Ветко Арабаджиевата фамилия, Тони и Фикрет "Стораро" Джулиана ***, мара Отварачката и пр. герой на капиталистическия труд със сходен манталитет.Те са убедени в някакво илюзорно превъзходство над другите хора и не могат да си представят дирника си в друга кол ...