IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes обяви премиера на електромобил с над 1000 км пробег

Бъдещият EQXX ще постави рекорд по аеродинамично съпротивление

Още преди година Mercedes-Benz обяви, че разработва електромобил, който ще изминава над 1000 км с едно зареждане на батериите. Сега един от членовета на Борда на директорите на компанията – Томас Шефер, публикува скици на модела и посочи датата, на която той ще бъде представен.


Mercedes-Benz  EQXX


Премиерата на бъдещия EQXX ще се състои на 3 януари 2022 г., като електромообилът ще предлага рекордно нисък разход на енергия в реални условия. Това ще важи най-вече за движение по магистрала, където колата ще изминава повече от 1000 км.

От показаните скици става ясно, че моделът ще получи аеродинамична каросерия с много нисък коефициент на съпротивление. Той ще бъде по-малък от този на флагмана на марката при електромобилите – EQS, което означава и рекордни стойности. Вместо традиционните външни огледала ще бъдат поставени видеокамери, предаващи картината вътре в автомобила.


Mercedes-Benz  EQXX


Засега от компанията не посочват сроковете за излизане на пазара на серийния Mercedes-Benz EQXX. По-рано се твърдеше, че до 2025 г. гамата на марката ще нарасне до 10 модела. Сега в нея влизат серийният електрически кросоувър EQC, миниванът EQV, както и седаните EQS и EQE. В зависимост от модификацията пробегът на тези модели варира от 400 до 600 км, въпреки че за EQS се твърдеше, че ще минава до 770 км.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #17
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Nice. Само с такива модели ще може старите кучета да останат в играта. Ще мрънкат и ще се тръшкат и от тойота още годинка две и ще зарежат ауспуха и те.
  • #16
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Супер звучи този мерцедес, браво. Тесла обаче е номер 1 в почти всички компоненти на автомобилите на бъдещето и старите играчи ги чака много зор да останат в играта след 5-10 години. *** разбира се ще е много учуден как така "миксери" и "електрокари" ще продават повече бройки от старите лидери взети заедно след 10-на години.
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    хайде сега обърни си "предмъдростите" към себе си и може да познаеш нещо! Но пък да казваш, че 150 годишния създател на автомобила и изпипан във всичко МЕРЦЕДЕС бил "хартиена лодчица" пред вчерашната тесла, сдялана с трион и брадва по "хамерикански" ...освен пълно невежество си е остра форма на обсебване.
  • #14
    3 rate up comment 6 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Пред TESLA, Мерцедес е като хартиена лодчица на пътя на ледоразбивача "Arktika". Само един производител си прави сам седалките без зони с повишено седалищно налягане и това не е Мерцедес. Вашето незнание няма как да се прикрие с общи приказки. Шарениите няма как да скрият технологичното безсилие и липсата на финансов и суровинен ресурс на всички европейски марки. Най-добрите електрончици, програмисти, експерти по материалознание и ракетни инженери в света НЕ са при тях и това си личи от самолет
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Gem
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Gem
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    уфф...аФтокомедия па ( преди 2 години )
    израза е Gem
  • #10
    7 rate up comment 11 rate down comment
    ТИСЛЪ ( преди 2 години )
    "Немците разглобиха една Тесла и се охълцаха (от смях) - 20 години назад .. " - сбъркал си!q хамериканцето са поне 2х20 години яко назад! Щото не е работата да направиш самоделка с "карбонови ротори,Supercharger мрежа..." и т.н., която вози като каруца и се разпада по пътя, а КОЛА за която има израз в немския език: Gem
  • #9
    5 rate up comment 3 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    Спокойно, това на tsla, в психологията се на рича фрустрация. Когато си безсилен да промениш нещо, ако нямаш достатъчно капацитет да приемеш реалността, започваш да вършиш (в неговия случай да пишеш) глупости в изблик на безсилие и се опиташ още повече, с което ставаш за смях.
  • #8
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Абе, ти да не си някакъв запис на изтъркана касета от 85та година. Навсякъде където стане дума за Тесла, пишеш едни и същи неща, като папагал. Не знам какво има Тесла, но с технологии 2021г, имат сглобка на абсолютно всичко, все едно пиян руснак я е правил. Освен това, действително няма класация за надеждност в която да не е на последно място, което особено за S е страшна излагация, защото е модел на повече от 10 г., което говори зле за напредъка на тази компания, много зле.