IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz вкарва 20 000 електромобила в сервизите си

Акцията ще засегне кросоувъра EQC, като за него това е втори сериозен проблем

Германският производител Mercedes-Benz трябва да вкара в сервизите си повече от 19 000 бройки от електрическия си SUV – EQC, продадени по цял свят. Разследване на Федералната служба за автомобилен транспорт в Германия разкри, че има опасност вода да попадне в контролния блок на кормилното управление на кросоувъра.


Mercedes-Benz EQC


До момента не се съобщава за инциденти с автомобила, но се посочва, че засегнатите превозни средства за 19 253, като от тях само 3073 са продадени в Германия. Не се посочва и къде точно е проблемът, но от Mercedes обявиха, че техните дилъри ще прегледат системата от кабели и при нужда ще извършат съответните ремонти.

Това не е първият случай, в който ЕQC трябва да посети сервизите на марката след излизането му на пазара. През ноември 2020 година беше открита друга повреда в системата от кабели на електрическия SUV. Оказа се, че тя може да увреди сервоусилвателя на волана и дори да предизвика пожар.


Mercedes-Benz EQC


Самият модел беше представен през 2018 година като конкурент на Tesla Model X. Той обаче така и не се появи на някои големи пазари – като този в САЩ, например, като премиерата му беше отлагана на няколко пъти. EQC е оборудван с два електромотора, осигуряващи мощност от 402 к.с. и 750 Нм въртящ момент. Те се зареждат от батерията с капацитет 80 кВт/ч.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY! ( преди 2 години )
    За ТРИСТА чисти БОНА ел.карче получавате ... толкова: ЯК.0. сервизна поддръжка и дотука! Казвах ли ви аз наскоро, че за тая цена получавате 3ххх броя ЧИСТО НОВИ и ПЕРФЕКТНИ коли на сюпер-бранда G-E-N-E-S-I-S, които обаче нема да престояват с/у съответното заплащане перманентно в домашния ви сървиз, щото при джърманските манюФАКтурки е точно такава опцията - ремонт до дупка!!!
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    електрически мерцедес е като смартфон нокия и телевизор телефункен.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Бен Газара ( преди 2 години )
    Братята роми от МездрА правят кабели само за ФАК - групата, не за Мерц!
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Деби Л ( преди 2 години )
    "два електромотора които се зареждат от батерията"
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    ela ( преди 2 години )
    Те времена когато качеството на немските коли беше високо останаха в миналото. ( до 2004-2005 година) .Сега е важно не качеството а печалбата мнението на клиентите няма никакво значение защото са се утвърдили като престижна марка и това ще продължи с години - си мислят.
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Tези съм ги виждал само в дясната лента на магистралата да карат с 90, сега разбрах защо, били са за сервиза.
  • #1
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    Нормално, след като кабелите и инсталацията на немските премиуми ги правят братята роми в Мездра