IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Замръзнало предно стъкло струва гражданство на Швейцария

Мъж от Кабо Вердо получи отказ за натурализация заради непочистен прозорец

През зимата размразяването на предното стъкло преди да тръгнете на път е важно, дори ако това ви коства няколко минути от времето сутрин. Предното стъкло, което не е или е лошо размразено, може да причини някои проблеми, тъй като намалява видимостта на водача. Но може да привлече и други проблеми, за които все още не сме подозирали.


замръзнали стъкла


През 2019 г. в Швейцария полицията арестува шофьор, тъй като предното и страничното му стъкло са частично размразени. Органите на реда в страната приемат това за сериозно нарушение и мъжът е глобен с 300 швейцарски франка и получава 2-годишен изпитателен срок, което не е чак толкова сериозно наказание.

Историята можеше да завърши дотук, но се оказва, че този нещастен шофьора е от Кабо Верде и живее в Швейцария повече от 10 години. Малко по-рано той е предприел стъпки за натурализация и получаване на швейцарски паспорт, но негово „частично размразено" стъкло проваля всичко.

Държавният секретариат по миграцията изобщо не разглежда молбата му, като обявява, че за да стане швейцарски гражданин „човек трябва да има безупречна репутация“. Съответно, не трябва да имаш престъпления в досието. Доводите на адвоката на мъжа, че недостатъчно размразеното стъкло няма нищо общо с интеграцията, не са приети. И сега шофьорът ще изчака да изтече изпитателния му срок, за да кандидатства отново.

0 от 500
  • #10
    23 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Чак пък да му откажат гражданство което чака 10 год заради това. То в Швайцария не бива да си пуснеш водата в тоалетната след 10 часа за да не пречиш на съседите да си чуват часовниците как им тракат преди заспиване.
  • #9
    9 rate up comment 33 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    какви сте жалки слуги? значи това било престъпление? прос народ
  • #8
    42 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Напълно правилно, тук *** почистил пред него и вече тръгва. Поне да си беше купил кола с награвяне на предното стъкло или гараж. Такива уж дребни работи говорят доста за манталитета на даден човек и как процедира в живота. Другия вид подобна простотия е да си оставиш тавана непочистен, после яко спирачки на следващото кръстовище и след теб хвърчат парчета лед и сняг.
  • #7
    29 rate up comment 35 rate down comment
    Либерта ( преди 2 години )
    Щастливи сме, че живеем в свободна държава и при нас няма такъв строг режим, който да диктува животите ни. И ваксинирането у нас не е задължително, за разлика от редица уж "свободни" страни.
  • #6
    8 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    нямам думи .. просто нямам думи
  • #5
    11 rate up comment 34 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    престъпление???? тия са много прости нацисти и фашисти
  • #4
    20 rate up comment 33 rate down comment
    Божеее! ( преди 2 години )
    Швейцарците са известни с това, че са прикритите фашисти на Европа, готови на всичко за пари! Справка, банковата им система!
  • #3
    43 rate up comment 2 rate down comment
    младен ( преди 2 години )
    А у БГ 90% от мат'ряла пцуа че го снимали и глобявали като кара със 160-180 при ограничение 120
  • #2
    40 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако беше казал че е афганистанец, редовно тероризиращ гражданите, живеещ на социал, можеше да има шанс
  • #1
    47 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е да, де, но в Швейцарията на Балканите е пълно със зимни танкисти, и такива със снежни куфари, тип тюле........... Тук репутацията се определя от марката на колата, телефона и евентуално дънки/анцунг/чепици