IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци направиха реплика и на екстремната G-Class

Всъдеходът BJ80 Portal разполага с портални оси и има клиренс от... 48 см

Китайците от Beijing показаха една интересна интерпретация на своя модел BJ80. Машината е направена в духа на екстремния Gelendvagen 4×4² и получава името BJ80 Portal.


BJ80 Portal


Екстремният китайски всъдеход се различава от стандартната версия на BJ80 не само с повдигнатото си окачване (просвет - 48 см!), но и с порталните си оси, които са като в "оригиналния" Mercedes.

Другото любопитно е, че китайското копие на Mercedes G-Class струва колкото употребяван Gelendvagen. Що се отнася до клонинга на G500 4×4², цената му все още не е обявена, но смятаме, че до два пъти по-скъпа от стандартната реплика.


BJ80 Portal


Ще припомним, че цената на Mercedes-Benz G500 4×4² в Европа е поне 200+ хиляди евро. Що се отнася до задвижването на BJ80 Portal, то важно е да се каже, че мостовете са подобни на тези на Unimog, окачването е регулируемо.

Двигателят е трилитров бензинов с турбокомпресор, развиващ мощност от 280 к.с.. Калниците са направени от въглеродни влакна, като са налични и разширени арки под които се виждат ефектни 20-цолови офроуд гуми.


Още снимки на китайския всъдеход - вижте в галерията:


Според китайската компания версията с портални мостове може да преодолее брод с дълбочина до 1,1 метра. Ъгълът на атака на всъдехода е 54.8°, а ъгълът на излизане от препятствието е 48°.

0 от 500