IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайците не простиха и на Range Rover Sport

Копиието на луксозния всъдеход струва 10 пъти по-малко

Китайците не простиха и на Range Rover Sport

В китайската провинция Хубей беше създадено копие на Range Rover Sport, което почти изцяло повтаря дизайна на британски модел. То излиза на пазара, като струва 10 пъти по-малко от оригинала. Базовата му версия е оценена на 18 100 долара, докато истинският Range Rover Sport в Китай стартира от минимум 175 000 долара.

Идеята да се прекопира луксозния всъдеход е на компанията Hanlong Auto. Китайският "аналог" се отличава по оптиката, решетката на радиатора, емблемите и броните, но ако върху него бъде поставен надпис Land Rover мнозина биха се объркали, тъй като двата автомобила са с идентични размери.

Hunkt Canticie

Технически Hunkt Canticie, както се казва моделът, няма нищо общо с британската машина. Китайският клонинг е изграден на базата на кросоувъра Zotye T800, като под капака му е поставен 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра и мощност 218 к.с. Скоростната кутия е 8-степенен автомат, а задвижването е към задните колела. Като опция се предлага и система 4х4.

Салонът на кросоувъра е собствена разработка на Hanlong Auto, като има цифров приборен панел, който е обединен с информационна-развлекателния комплекс. На централната консола е поставен кръгъл селектор за смяна на предавките (той също е в стила на Range Rover).


Още снимки - вижте в галерията.

Въпреки скромния си мотор и спорната външност, Hunkt Canticie има своите шансове да се хареса на китайците, тъй като оборудването му не е никак бедно, а цената доста приемлива. Стига, разбира се,  Jaguar Land Rover да не заведе ново дело, както стори с компанията Landwind, която си позволи да прекопира Range Rover Evoque.

Снимки: CarNewsChina

0 от 500