IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz представи хибридна S-Class с разход 1 л/100 км

Версията S 580 e 4Matic получи задвижване на четирите колела и селон без кожа

Mercedes-Benz представи нова модификация на флагмана си S-Class - хибрида S 580 e 4Matic. Компанията-производител го определя като първия седан от сегмент F със задвижване на четирите колела и зареждане от електропреносната мрежа, въпреки че в гамата на BMW още от 2019 г. има подобен автомобил - 745Le xDrive.


Mercedes-Benz S 580 e 4Matic


Както става ясно и от името, Mercedes-Benz S 580 e 4Matic е със задвижване на всички колела, а под капака е е поставен редови 6-цилиндров двигател 3.0 M256 с мощност 367 к.с., съчетан с електромотор със 150 к.с. Съвкупната мощност на хибридната система е 510 к.с. и 750 Нм въртящ момент.

Динамиката на седана не се разкрива, но версията S 580 e със задно предаване ускорява от 0 до 100 за 5,2 секунди, а конкурентът BMW 745Le xDrive с 394 к.с. и 600 Нм се нуждае от 5,1 секунди. Комбинираният разход на S 580 e 4Matic е 0,7-1,0 л/100 км (по цикъла WLTP), тъй като тази версия изминава до 108 км без да използва двигателя с вътрешно горене.


Mercedes-Benz S 580 e 4Matic


Базовото зарядно устройство за трифазна мрежа е с мощност 11 кВт, но може да бъде закупено 60-киловатово зарядно (DC), с което само за половин час ще се зареди тягова батерия с капацитет 28,6 кВт/ч.

От Mercedes-Benz допълват, че за S-Class е възможно да се поръча салон за 9250 евро и боя за каросерия за 4910 или 5900 евро. За първи път в историята на модела на всички пазари ще се предлага интериор без естествена кожа, като той ще бъде опция, а цената му ще се съобщава само при поискване ог клиенти. Автомобилите „без кожа" ще имат седалки от плат, а също така вложки във вратите и на централната конзола от винил ARTICO, който Mercedes нарича изкуствена кожа. Поръчки за модела вече се приемат, като цените започват от 132 125 евро.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #14
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много ясно спира да зарежда батерийката и кара на бензин и хоп 10л/100км и бълва CO2 и NOx и ЕС си мислат че хибрида спасява екологията
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Пълни глупости ( преди 2 години )
    А тези които нямат възможност, си взимат дизел! В много държави, хибридите също ще бъдат забранени в градовете, заедно с ДВГ колите, по простата причина, че никой незнае дали караш на ток или на бензин. Дали си заредил колата или не! И това е доказано вече от много статистики! Много хора купуват Плъгин, но нямат място за зареждане! Ясно?
  • #12
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Пълни глупости ( преди 2 години )
    Колега,тези с чисти градове и хибридите е измислица за такива като теб и това го разбраха политиците! Хибридите в много държави не получават предимствата които получават електричките, защото почти никой не ги зарежда (това е Плъгин)! А като не се зарежда, си върви на бензин! А не се зарежда, защото не ти излиза много по-евтино в някои държави и се купуват единствено заради това, че се дават субсидии или нещо си! Но тези които имат възможност за зареждане си купуват електрически!
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До: Пълни глупости ( преди 2 години )
    Май глупостите ти ги пишеш. В Германия цената може да е 30 с, в България нощната тарифа е 13 ст./кВтч. С ДДС. Плъгинхибридите са много добра опция за чисти градове. В града - на ток. Извън града - бензин или дизел с мин. емисии. Има измама при хибридите, но тая измама я има при всички електрички. Това е пробегът. При нормално каране пробегът е с 30% по-малък. А на магистралата - повече от 50% надолу...
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    а бе шекерчо ( преди 2 години )
    пиши си там за неуДачиите, по ти отива! че пак си ги натворил едни ...
  • #9
    7 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    немците имат страшно много слуги, трудно е да сте толкова смотани, но е факт
  • #8
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Пълни глупости ( преди 2 години )
    Аз ти пиша за хибридите като цяло, всички модели! А на Плъгин, никога не пишат разхода на ел. енергия, все едно че се зарежда без пари или енергията идва от светкавиците! Защо, като ти пишат за ел. кола ти пишат разхода на ел. енергия, а на Плъгин, просто го забравят и ти пишат само разхода на бензин?
  • #7
    14 rate up comment 11 rate down comment
    S klasse ( преди 2 години )
    Приятел, ако щеш и още 30 коментара да изходиш Mercedes-а си е, и остава най-доброто сред автомобилите!!!
  • #6
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    цъкането на минусчета е като оргазъм за родните разбирачи, естествено, че много яко лъжат от мерцедесчето
  • #5
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Пълни глупости ( преди 2 години )
    И като свърши батерията след 108 километра, колко става разхода на ДВГ с товар от 150 килограма, празна батерия? Момчета, тези хибриди са направени за заобикаляне на еко нормите и продължаване на добре печелившето ДВГ за производителите!