IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрите електромобили на пазара

Класацията направена е след допитване сред собствениците

Британското издание за анализи What Car проведе собствено изследване и направи класация на най-надеждните електромобили, които се предлагат на пазара в момента. Експертите се допитаха зо 16 000 собственици на превозни средства на ток, за да разберат с какви проблеми са се сблъскали те през първите 12 месеца от използването на колите.


електромобили


Отговорите на собствениците са разделени в различни категории, а след това е въведен общ бал за всеки отделен сегмент. Освен това, отделно за формирани и показателите на всеки различен модел, който е включен в класацията.

Първото място печели Nissan Leaf (на снимката долу), който получава 98,6% от експертите. Това обаче се отнася само за автомобилите, произведени през периода 2011-2019 г. Моделът, пуснат след 2019 г., получава едва 89,7%, като при него се отчитат проблеми с електрическата система, окачването и спирачките.


електромобили


Второто място е за MG ZS (от 2019 г.), който получава 96,5%. Трети е Kia e-Niro с 95,8%, а четвърто - BMW i3 (94,1%). Място в Топ 5 намира и Tesla Model 3 (2019 г.) с резултат 93,3%.

Няма как да се мине и без аутсайдери. Най-лошият резултат показва Jaguar I-Pace – 86,3%. Собствениците на този модел съобщават за проблеми с акумулатора, спътниковата навигация и електрическата система.

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нали разбирате, че критериите се пишат от този, който плаща класацията за да си рекламира марката. Тесла няма как да попадне в челото на такава класация, защото е известно че оставят поправката на заводските дефекти, като драскотини и някои несъответствия за поправка в сервизите след покупката. Тези дреболии обикновено се оправят от дилърите на другите марки, преди автомобилите да бъдат предадени на клиентите, но Тесла просто няма дилъри и тези дребни забележки влизат като "брой проблем"
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Да питаш собственик е пълна грешка. Естествено, че повечето ще посочат своят автомобил за най-добър, подсъзнателно защитавайки избора си и решението си. Първо трябва да се посочат ясни технически критерии, а за нещата, които са субективни, като дизайн, интериор и тн. - питат външни хора.
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Бъдещето е на Тесла.
  • #4
    12 rate up comment 12 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 2 години )
    Нисан лийф в Европа много хора дори не са го виждали, много е грозен и едва ли може да попадне в първата десетка
  • #3
    8 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нисан Лийф е номер едно, понеже е практичен, първи излезе и беше дълго време едни гърди пред останалите.
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    MG ( преди 2 години )
    Т.е. MG5 EV е комбито. ZS е новият SUV
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    MG ( преди 2 години )
    MG ZS е първото комби на ток, супер пробег и никаква цена. В Англия се купува много.