IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на Lexus LFA ще бъде хибрид с 950 к.с

Новата суперкола ще получи 4,0-литров битурбо V8 зад предния мост

За феновете на японските суперавтомобили, а и не само за тях, Lexus LFA е единствен по рода си. Разработка на този модел отне близо десетилетие, като окончателният му вариант беше представен на автосалона в Токио през 20009 година, а общият тираж на производство беше ограничен на 500 бройки.


Lexus LFA


Според информация на японското списание Best Car, японската марка разработва ново поколение на LFA, което ще дебютира през 2025 година. Суперколата няма да разчита на оригиналния атмосферен V10 двигател, а на 4,0-литров битурбо V8 с plug-in хибридна технология. Мощността на задвижващата система ще достигне 950 к.с., като бензиновият агрегат ще бъде разположен пред трансмисията, но зад предния мост, за постигане на по-добър баланс на теглото.

В каросерията на новия модел ще бъдат използвани въглеродни влакна, както и други олекотени материали, се посочва още в информацията на японското издание, което припомня, че още през 2019 година вицепрезидентът на Toyota - Коджи Сато, намекна за появата на наследник на LFA. Тогава обаче той посочи, че изискванията към колата са много високи, за да може тя да затвърди успеха на оригиналния модел.


Lexus LFA

Освен това, през 2018 и 2019 години различни прототипи на LFA бяха забелязани да въртят обиколки на „Нюрбургринг“, като те бяха с доста промени по каросерията. Тогава от Lexus обявиха, че правят тестове на нови гуми, но така и не стана ясно, защо някои от елементите по каросерията бяха покрити с камуфлаж.

Снимки: Lexus

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До #1 ( преди 2 години )
    В допълнение на долния ми пост- всички 500 екземпляра бяха продадени- НОВ, некаран LFA няма.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До #1 ( преди 2 години )
    С това си изказване показваш пълното ти незнание. Lexus LFA беше нарочно произведен само в тираж от 500 броя, за да бъде ексклузивен. И логично е, че се превърна в легенда. Цените на употребяваните екземпляри и ден днешен само растат- в момента са около и над 700 000 - 800 000 Евро. Това беше за времето си откровено най-феноменалния спортен автомобил, който държеше и много години рекорда на Нюрбургринг, побеждавайки много по-мощни конглокенти - виж Гуугъл! Прочети преди да пишеш глупости!
  • #1
    3 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Толкова е успешен LFA , че продажбите не достигнаха планираните 500 бройки !?! Успех та дрънка