IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus все още не може да приключи с LFA

През 2018 г. са продадени само две бройки от суперколата, остават още седем

Lexus все още не може да приключи с LFA

Луксозната марка на Toyota – Lexus, приключи производството на суперколата LFA още през декември 2012 г. От модела бяха направени точно 500 бройки, чиито продажби стартираха отлично. Оказва се обаче, че компанията все още не може да продаде всички автомобили.

От подразделението на Toyota в Северна Америка публикуваха документ, в който се съобщава, че през 2018 г. са продадени 2 бройки от LFA, а през 2017 г. – три. Преди 18 месеца от японския производител обявиха, че в складовете на дилърите на Lexus има общо 12 бройки от суперколата, което означава, че 7 все още не са продадени.

Lexus LFA

Любопитното е, че една от двете реализирани суперколи през 2018 г. е купена от клиент от Масачусетс, а втората – от жител на Грузия. Не се съобщава колко са платили двамата новите собственици на модела, но се знае, че при пристигането му в САЩ Lexus LFA беше оценен на 450 000 долара. В момента колите втора ръка от модела могат да се намерят за около 350 000 долара, докато новите струват 500 000.

Lexus LFA е едно от най-забележителните спортни купета, произвеждани през последното десетилетие. Машината е оборудвана с 4,8-литров атмосферен V10 двигател, който развива 552 к.с. и 480 Нм въртящ момент. Тягата се прехвърля на задната ос с помощта на полуавтоматична скоростна кутия.

Снимки: Lexus

0 от 500