IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Mondeo се превърна в нестандартен седан

Така ще изглежда версията за Китай, а тази за Европа ще дебютира догодина

Новият Ford Mondeo е напълно готов за серийно производство. Вече видяхме снимки на тестови прототипи, покрити с камуфлаж, а сега беше показан и серийния вариант на модела, който е без никаква маскировка.


Ford Mondeo


Снимките бяха публикувани от Министерството на индустрията на Китай, като това е версията за местния пазар. Тя е напълно преработена и е с увеличени размери. Седанът достига дължина от 4935 мм (+62 мм) с междуосие 2945 мм (+95 мм), а височината и широчината са съответно 1500 мм (+30 мм) и 1875 мм (+23 мм).

Като дизайн новото Mondeo до голяма степен напомня кросоувъра Ford Evos за китайския пазара. Големият седан получава масивна решетка на радиатора, която е свързана визуално с тесни LED-фарове, изваяни калници, нови задни светлини и по-агресивни брони. Има скрити дръжки на вратите, а огледалата за обратно виждане са с тънка основа. Каросерията е в два цвята, а джантите са 19-цолови.


Ford Mondeo


Снимки на интериора все още няма, но се твърди, че в него основна роля ще играе огромен 43-инчов екран, който обединява цифровия приборен панел и информационно-развлекателната система Ford SYNC.

Под капака на китайския седан се намира 2,0-литров четирицилиндров двигател, който е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Мощността на мотора е 238 к.с. На по-късен етап ще излезе и версия с хибридно задвижване.


Ford Mondeo


Официалният дебют на новото поколение Ford Mondeo ще се състои през първото тримесечие на 2022 година, като се очаква моделът да се появи и на европейски пазар, но с известни промени, тъй като на Стария континент интересът към стандартните седани намалява значително.

0 от 500