IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Ford Mustang също става хибрид

Моделът получава две комбинирани системи – с 2,3-литров EcoBoost и с V8

Най-популярният спортен автомобили на планетата – Ford Mustang, ще смени поколенията си през 2022 година, като сегашното S550 ще отстъпи мястото на новото S650. Следващата генерация на модела ще получи някои познати двигатели, които обаче вече ще бъдат част от хибридна система.


Ford Mustang


Според инженера Педро Марадей, който е работил както върху предишното поколение на легендарния модел, така и върху новото, бъдещият Mustang ще получи две хибридни модификации - 2.3L I4 Hybrid и 5.0L V8 Hybrid Pre-PS. Това вероятно няма да се хареса на най-ревностните почитатели на модела, но е единственият начин той да получи допълнителна мощност и да отговаря на екологичните стандарти.

Именно заради по-високите нива на вредни емисии във Ford бяха принудени да намалят с 10 к.с. и 10 Нм мощността на V8 двигателя Coyote, поставян в момента на Mustang. В същото време използването на хибридно задвижване ще позволи поставянето на електрифицирано задвижване на четирите колела. Помолен за коментар на тези твърдения, един от топ-мениджърите на Ford – Джим Оуенс, беше лаконичен: „Защо не? Dodge Challenger има AWD“.


Ford Mustang


Още през януари 2019 година Ford патентова хибридна система V8 с два електромотора. Тя може да се използва както за модели с надлъжно монтира двигател и задно предаване, така и с напречно поставен мотор и предно задвижване. Според слуховете, в компанията работят и над електрически Mustang, който ще бъде готов през 2028 година.

Снимки: Ford

0 от 500