IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercеdes-AMG все пак ще предложи ново GT Coupe

Моделът ще се продава заедно с възродения SL Roadster

Само преди няколко дни Mercedes-AMG представи новото поколение на SL Roadster, като се очакваше, че този модел ще замени купето и роудстъра GT в гамата на германската марка. Оказва се обаче, че ново GT все пак ще има, като той ще бъде купе и ще се продава заедно със SL.


Mercedes-AMG SL Roadster


В интервю за Road & Track главният дизайнер на марката Гордън Вагенер обясни и как двата модела ще съществуват съвместно. Плановете на Mercedes-AMG предвиждат новите SL и GT Coupe да споделят някои компоненти и една и съща платформа, но всяка от двете коли ще има отделна мисия, която ще ги запази като уникални продукти.

„Новият SL вече е ексклузивен продукт на Mercedes-AMG, като такъв ще бъде и много успешният Mercedes-AMG GT Coupe. Между двата модела ще има известно припокриване на част, но приликите приключват с това. SL е предназначен да бъде удобен луксозен крайцер, докато GT е спортен автомобил с възможност за каране на писта”, обясни Вагенер.

Според дизайнера, идеята на предлагането на двата автомобила е създаване на по-разнообразна гама, която да отговори на нуждите на клиентите. Топ-версията SL 63 стандартно се предлага с въздушно окачване AMG Active Ride Control, което осигурява още по-висок комфорт на возещите се. Този автомобил разполага и със система за хидравлична стабилизация, която заема мястото на стандартните стабилизатори и прави колата още по-устойчива в завоите.

Що се отнася до задвижването, очаква, че новото GT Coupe ще започне оттам, където сегашното поколение спря. То ще бъде директен конкурент на Porsche 911 и ще се опита да си върне първото място за най-бърз сериен автомобил на „Нюрбургринг“.

Снимка: Mercedes-AMG

0 от 500