IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко скъп може да бъде Mercedes-AMG GT Black Series?

За тези, които отчаяно искат суперколата, един екземпляр се продава за 800 000 долара

Експерти на автомобилния пазар твърдят, че понякога е по-добре да се инвестира в определени модели отколкото в недвижими имоти, акции, злато или крипто-валута. Особено, ако човек знае в кой модел да инвестира, възвращаемостта на инвестицията може да бъде сериозна.


Mercedes-AMG GT Black Series


Вземете например Mercedes-AMG GT Black Series, който в САЩ се продава за 325 000 долара (без таксата таксите за доставка и да дилъра). Това е доста сериозна сума, но има и предложения за този модел, които наистина звучат стряскащо. В eBay, например, дилърът McLaren Charlotte предлага такъв автомобил за 799 996 долара.

Суперколата е произведена през тази година, като има пробег от 79 км и се намира в Шарлът (Северна Каролина). Той е с оранжева каросерия, а салонът му е в комбинация от същия цвят и черно.


Mercedes-AMG GT Black Series


Оборудването включва всичко, което се предлага за модела, включително елементи от карбон, салон от кожа и велур с контрастни шефове, изработени на прагове, първокласна аудиосистема Burmester, лети джанти и пълен набор от асистенти на водача.

Продавачът е посочил банков превод и чек като единствените възможности за плащане на това безумно скъпо превозно средство. Интересно е обаче, дали някой е склонен да плати тази доста солена сума, макар че автомобилът е наистина забележителен.

Още снимки на изложената за продажба суперкола - вижте в галерията:


Black Series е най-бързият и най-мощен представител на семейството с две врати GT. Неговият 4.0-литров V8 двигател с двойно турбо развива 730 к.с. и 800 Нм въртящ момент, като е съчетан със 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител и задвижване на задните колела. Ускорение от 0 до 100 км/ч отнема 3,2 секунди, а максималната скорост е 325 км/ч.

Снимки: eBay

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тия коли ще станат милиони. Скоро спира производството на ДВГ, който си е накупил последните V8, V10 и V12, ще е инвестирал в съкровища, които скоро няма да се произвеждат. А в ерата на електричките, цените им още повече ще скачат. Това че са последни ДВГ ще ги направи вечни а електричките ще са като смартфоните, всяка година нов модел а стария модел вече няма да си струва. Обезценяването им ще е колосално.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Начи, ако някой много бърза и не му се чака 1г., ето го решението - 800,000$ и го имаш.
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Гроздето е много кисело, карай си лагуната на метан и не ги мисли наивниците. Нали си тарикат и не караш китайски коли. Про, ст народ, слаба държава, а нашата с такъв материал, трябваше да е поне пет пъти, по-зле.
  • #1
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Blackthorn ( преди 2 години )
    Точно толкова колкото е склонен да даде наивник за китайски ***.