IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Зимни или всесезонни гуми - кои са по-добри за вас?

И двата избора си имат своите плюсове. Всичко зависи от начина на ползване

Всяка година стотици хиляди български шофьори бъркат дълбоко в джобовете си, за да сменят летните си гуми със зимни.
  
  

     

     
Други стотици хиляди с удоволствие си спестяват тази инвестиция, разчитайки на така наречените всесезонни гуми. И двете групи гледат една на друга с лека насмешка и чувство на превъзходство.
Кой е прав? За да отговорим на този въпрос, нека първо припомним по какво се отличават летните, всесезонните и зимните гуми.
   
    
Летни, зимни и всесезонни - плюсове и минуси (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #75
    0 rate up comment 0 rate down comment
    kire ( преди 3 месеца )
    А колко е лесно да си сложиш всесезонки отрпед и летни отзад и да ги въртиш зиме-лете. С нашата зима спестяваш едни 200 лева на година от смени, и на всеки 3-5 години си купуваш нови гуми.
  • #74
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    всесезонна гума "от скъпите" е много по-добра от зимна "от евтините "
  • #73
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Аха ( преди 8 месеца )
    Дадох близо 1000 лева за 4 зимни гуми + 4 джанти. Тези гуми, за три зими са видяли два пъти сняг. Първия път беше 1 см. Втория път по-малко. Голяма моя грешка. Преди това карах 12 години с всесезонни гуми. И то с тях видях лед и сняг. Нямаше драми. Но 2008-2020 имаше зими. 2020-2022 - нищо.
  • #72
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Мод ( преди 1 година )
    Карам лятото с летни,зимата със всесезонни нокиан.Гумаджията не можах да го убедя че са всесезонни,според него бяха зимни,понеже имали снежинка,m+s, и символа планина.Уедърпрууф е модела
  • #71
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Алекс ( преди 1 година )
    Няма по-отвратителна гума от всесезонната.През лятото се изпича и следващата зима си без гуми.
  • #70
    3 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Незнам изгледах доста документални филми за каучука от къде се добива как се добива как се преработва после различни фирми как го до преобработват за така наречени зимни и летни и за различни писти само за формула нас като ралита и така нататък и стигнах до извода че Такова нещо като все сезонна гума няма
  • #69
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    има ли проблеми със полицаи б
  • #68
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Tasrudec ( преди 1 година )
    Всесезонна гума е лятна гума със зимна шарка , т.е както произвеждаха преди 30 години гумите.Ставаха и за зима и лято. А сегашните летни са си единствено за лятото
  • #67
    11 rate up comment 3 rate down comment
    До коментар 69 ( преди 1 година )
    Правилно мнение освен,че е задължително да са Мишлен.От Всички които съм карал-Мишлен далеч не са най-добрите.Най-качествени са Гудиър и Нокиан.А Мишлен наистина са доста скъпи-но не и най-ефективни.С всесезонни карам целогодишно-зимата на почивки в планините а лятото Гърция,Италия и други с голяма жега.В момента съм Нокиан-супер са.
  • #66
    4 rate up comment 5 rate down comment
    генерал Гоцев ( преди 1 година )
    За Бг. климата всесезони гуми са идеални за автомобили с предно предаване (от 20 год. карам с такива) единственото изискване е да са MICHELIN (последен модел), качествен MICHELIN е 400лв. парчето.