IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко от пробега си губи електрическата кола всяка година?

Вижте още кои са факторите за изхабяване на батериите и за какво трябва да се внимава

Всички електромобили предлагат редица мерки за забавяне на процеса на разграждане на батерията, то този процес е неизбежен. Факт е, че колите на ток имат значително по-ниски разходи в сравнение с аналозите си с двигател с вътрешно горене, но голямата въпросителна си остава дълголетието на батериите. Това е и един от най-важните въпроси, които вълнуват клиентите.

„Всяка батерия ще се разгражда всеки път, когато я зареждате и разреждате“, категоричен е Марк Ханчен, изпълнителен директор на Atlis Motor Vehicles. Той и екипът му посочват причините, поради които акумулаторът на електрическия автомобил (литиево-йонната батерия) губи от капацитета. Няма как да бъде изчислена скоростта на влошаване, но има начини тя да бъде запазена. За целта трябва да се избягват някои действия, а също така да се вземат различни мерки.

Колко от пробега си губи електромобил на година (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #5
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    До 2: Та теория може да се рециклира, на практика не се прави. Човечеството не е постигнало 100% обхват на рециклиране за нито един продукт. И точно тук е проблема - дори малък % от милионите тонове батерии са еко-катастрофа!
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    как точно се губи от кръгова икономика? все едно някой създава качествени, дълготрайни продукти
  • #3
    3 rate up comment 6 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Всичко може да се рециклира, но производителите губят от това.
  • #2
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    само три уточнения: 1. всички батерии може да се рециклират;2. батериите за съхранение и поддръжка на мрежата трябва да са от най-евтините, теглото им няма значения;3. вече има нови химии за батерии
  • #1
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Неее!!!! Бива ли така! Това е ерес! Да не вярвате, че батериите са вечни?! Не знаете ли, че те даже добавят пробег след всяко зареждане! Направо светотатство към сектата на Мъски!