IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тунинг-ателие отдаде почит на баскетболна легенда със специално Porsche 911

Автомобилът на TechArt е посветен на трагично загиналия Кобе Брайънт

Германското тунинг-ателие TechArt представи нови си проект – специално Porsche 911 Turbo S, от което е направена само една бройка. То е посветено на една от легендите на баскетбола – Кобе Брайънт, и беше показано в профила на компанията в Instagram.


Porsche 911 Turbo S TechArt


Крилото на „ЛА Лейкърс“ загина при катастрофа с хеликоптер на 20 януари 2020 година. Сега ателието, което се е специализирало в превръщането на моделите 911 в истински чудовища, му отдава почит с една наистина впечатляваща кола. Тя е в цветовете на тима на Брайънт – лилаво и жълто, а регистрационният номер е достатъчно красноречив - „4MAMBA” (прякорът на Кобе беше именно Мамба).

Ако се съди по снимките, в интериора също са се залага на жълти и лилави контрастни шевове. От TechArt обаче предпочитат да запазят информацията за автомобила, като обещават, че „съвсем скоро“ ще разкрият и останалите подробности, включително и техническите характеристики.


Porsche 911 Turbo S TechArt


„Базовото“ Porsche 911 Turbo S е един от най-екстремните автомобили на германския производител, като под капака му има двигател с 650 к.с., благодарени на който машината вдига 100 км/ч от място за 2,7 секунди и развива максимална скорост от 330 км/ч. В миналото тунинг-ателието успя до увеличи мощността на мотора до 800 к.с., така че е доста интересно, какво ще предложи този път.

Очевидно, цената също все още не е известна и вероятно няма да бъде съобщена никога. Със сигурност обаче, този автомобил ще привлече вниманието на тези, които обичат колите на Porsche и са фенове на НБА и на една от най-големите звезди в историята на баскетбола.


Porsche 911 Turbo S TechArt

Снимки: Instagram

0 от 500