IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Brabus превърна Mercedes-AMG GLS 63 в зловещо изчадие

След подобренията всъдеходът със 7 места вдига 100 км/ч за 3,8 секунди

Ателието Brabus само преди няколко дни показа своята версия на на Mercedes-AMG E63 S, а сега разкрива още един свой проект, който изглежда още по-зловещо. Този път в ръцете на инженерите и дизайнерите на компанията е попаднал флагманския SUV на Mercedes - AMG GLS 63.


Brabus 800 Mercedes-AMG GLS 63


Това, че автомобилът има три реда седалки, изобщо не е проблея за експертите от Brabus, които са надграждали във всички направления. Дизайнът на GLS е променен с добавяне на елементи от въглеродни нишки, които трябва да подскажат увеличението на мощността. А заради него е променено и въздушното окачване на модела, което е с 25 мм по-ниско. Съответно, големият SUV е качен на 24-цолови лете джанти с нови гуми.

Промените в интериора включват поставяне на луксозна кожена тапицерия, като тя е напълно в стила на тунинг-ателието. Най-добрата част от целия проект обаче се крие под капака, където двигателят на Mercedes е получил фирменият пакет от подобрения на Brabus, известен като PowerXtra B40S-800.


Brabus 800 Mercedes-AMG GLS 63


Стандартният модел развива 603 к.с., но след намесата на тунинг-експертите мощността е увеличена до 789 к.с. и 1000 Нм въртящ момент, който се предава и на четирите колела.

Променени са и настройките на 9-степенната автоматична скоростна кутия, като спринтът от 0 до 100 км/ч отнема 3,8 секунди. А това е забележително постижение за SUV, който тежи около 2600 кг. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 280 км/ч.

Още снимки на Brabus 800 Mercedes-AMG GLS 63 - вижте в галерията:


Снимка: Brabus

0 от 500