IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианци представиха конкурент на Lotus и Alpine

Спортният Bermat GT ще се предлага с бензиново или електрическо задвижване

Младата италианска фирма Bermat представи лек двуместен автомобил - GT, който ще се предлага в две версии - пътническа и пистова, както и в два варианта на задвижване - с бензинов или с електрически двигател.


Bermat GT


Компанията Bermat е основата през 2015 година от Матео Бертецоло (първите срички от имената му са в названието на фирмата), като това е нейният единствен засега модел. Той е разработен в сътрудничество с отбора на JAS Motorsport и дизайнерското ателие Camal, като се позиционира като директен конкурент на Lotus Emira, Alpine A110 и Porsche 718.

В основата на Bermat GT е карбонов монокок във формата на вана, към който е прикрепен каркас от стоманени тръби. Панелите на каросерията също са от карбон, а самият монокок тежи едва 80 кг. Благодарение на това теглото на бензиновата версия е 1100 кг. Дължината на спортната кола е 4600, широчината - 2000 мм, височината - 1400 мм, а междуосието - 2600 мм.


Bermat GT


Производството на автомобила ще стартира през 2022 година, като първоначално ще се появи състезателната версия GT-Pista, а след това и пътническата GT. Базовият двигател е 2,0-литров с 4 цилиндъра (най-вероятно от Alfa Romeo Giulia Veloce, но с увеличена мощност).

Моторът ще развива между 325 и 406 к.с. в зависимост от версията и 450 Нм. Скоростната кутия е 6-степенна секвенциална. Мощността се предава на задните колела чрез самоблокиращ диференциал, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4 секунди.


Bermat GT


Ще има и електрическа версия, която също ще се появи догодина, но засега липсват данни за нейния силов агрегат. Най-вероятно тя ще поучи два електромотора със съвкупна мощност от 455 к.с. и 700 Нм.

Интериорът на спортната кола е в минималистичен стил, като цялото управление е групирано около волана. Приборният панел е виртуален 12-инчов, като няма отделен екран за мултимедийната система.

Още снимки на спортната кола - вижте в галерията:

Снимки: Bermat

0 от 500