IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск лично откри завода на Tesla в Германия

Производителят на електромобили ще прави и собствена бира

Четвъртият поред и първи в Европа завод за производство на електромобили Tesla вече е завършен. Той се намира край Берлин и трябва да получи разрешение за работа на 14 октомври. Това обаче не попречи на главния изпълнителен директор на компанията Илон Мъск да открие съоръжението, като това стана на парти, на което присъстваха близо 10 000 души.


Tesla Berlin


Пред тях Мъск обяви, че първите електромобили ще слязат от конвейера на завода през ноември. Като начало в предприятието ще се сглобява само кросоувърът Model Y, като достигането на пълен обем на производство - 10 000 коли на ден, ще отнеме повече време, предупреди милиардерът. Във фабриката ще се произвеждат и новите акумулатори тип 4680, с чиято помощ ще се намали общото тегло на автомобили и ще се увеличи пробега им.

По време на презентацията Мъск заговори на немски и обеща на публиката на територията на "Гигафабрика Берлин" да бъде открита железопътна гара за по-лесно придвижване на работниците, детска градина, младежки клуб и пивоварна. В нея ще се произвежда специални бира - Giagabier, която ще се предлага в бутилки с дизайн, вдъхновен от пикапа Cybertruck.


Tesla Берлин


Шефът на Tesla призна още, че все не може да намери достатъчно на брой хора, които да работят в новото предприятие. Той заяви, че компанията му се нуждае от "големи таланти от цяла Европа" и призова всички желаещи да пристигнат в Германия, за да може да започнат работа в завода.

0 от 500
  • #8
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Хахахаха ( преди 2 години )
    Абе имаше тук, коментитащи, дето все питаха - а, кога щял да отвори Берлин, кога щял да го направи? Да сте ги виждали из форума?
  • #7
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    в индия не може да си позволят кола за 11 хиляди долари, вие тук за колко можете? 5 ? има китайски бок лллл уци колкото искате ...
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Истината е че колите им не са за масовия потребител дори да им налят цените, то няма е чак толкова много. Евентуално ако пуснат модел 2 на по-достъпна цена може и да заемат сериозен дял на пазара.
  • #5
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    винаги съм ги защитавал, но щом може да свалят цените в китай, значи може и в европа да ги свалят, няма да дам повече от 50 бона за модел ес
  • #4
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз по принцип съм доволен. Предполагам, че това доста ще свали цената на моделите на Тесла в Европа. Все пак няма да има транспортни разходи от Америка до Европа, няма да има и мита. А силно се надявам и на сериозна сервизна мрежа и поне в градове като София,Пловдив, Варна и Бургас да отворят по един сервиз, за да може и тука човек да си ползва нормално автомобил на Тесла. Да поставят и зарядни станции.. Ама може и ентусиазма ми да е прекалено голям и половината неща да не се случат.
  • #3
    0 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    хаха, аутист че чак дрънчи на кухо като прекали с нещо
  • #2
    16 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Айде, от догодина ще започнат да заливат Европа с Тесли.
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Шишо Бакшишо ( преди 2 години )
    Една Тесла и за мен ама да е 100% автопилот че най после да мога карам и да пия бира без да ми се кара чичко полицай.