IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стартът на продажбите на най-мощната Tesla отново е отложен

Второто поколение на Roadster няма да се появи преди 2023 година

Първият прототип на второто поколение на най-мощния и най-бърз модел на Tesla - Roadster, беше представен преди 4 години. Оттогава производството на електромобила с цена 200 000 долара беше отлагано вече два пъти, а сега това се случва за трети път.


Tesla Roadster


Лично главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск обяви поредното отлагане на производството и на старта на продажбите. Този път като оправдание беше посочен недостига на компоненти. Мъск беше категоричен, че компанията му има много планове към момента, но няма как да реализира всичките.

През 2020 година стартът на Roadster беше отложен заради пандемията от коронавирус, а сега причината е кризата с електронни елементи, която засегна много от производителите. По-рано тази година стартът на производство беше отложен от 2022 за 2023 година. Приемът на поръчки обаче е отворен, като интересът към електромобила, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди е огромен.


Tesla Roadster


Освен това, Tesla планира да пусне и специална версия, с която да се отбележи излизането на Roadster. Тя ще е с 50 000 долара по-скъпа и вече е разпродадена напълно.

Снимки: Tesla

0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    Смях, смях и пак смях. Ще взема и аз да съобща, че ще направя електромобил с 5000кс., пробег от 2000км. и ускорение от 0 до 100 за половин секунда. От там ще приемам капаро за поръчки по 500 долара и ще я изкарам след 20тина години, като напреднат технологиите толкова, че да могат да се правят такива коли. А може Наркомъск да има друго в предвид - капарираш кола за внуците, защото тези които са я поръчали сега, ще я получат като старци, а Мъск може да скине синджира до тогава и ще му вземат...
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 6 ( преди 2 години )
    Ако можеха да я направят нямаше да я бавят 4 години.,
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ауди изкара грандсфера
  • #6
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Да да ( преди 2 години )
    На Тесла не е проблем, да я правят. Имат технологията (от Плейд) и колата. Проблема е капацитета! Нямат място къде да произвеждат. Поръчките за Тесла (другите модели) са повече от възможностите им.
  • #5
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    фалираха ли? що не псувате китайците, който копират тесла? а, то бива бива, ама сте уникално зле
  • #4
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Хехе ( преди 2 години )
    А след година ще бъде отложен заради големия интерес!
  • #3
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    За американските какво?! :D :D Аз съм си постлал в живота така, че почти да не работя. Гърбенето с работа е за тия, дето не могат да мислят ;)
  • #2
    11 rate up comment 6 rate down comment
    тоя па ( преди 2 години )
    Ти ги ловиш статиите за американските суперколи като снежинки във въздуха. Чакаш като куче ухо в бръснарски салон. Започни работа, момче!
  • #1
    19 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Хахаха... и така до края на света. Важното е, че "вече е разпродадена" и кинтата е в джоба. Свръх смешно оправдание, говорим за бутиков модел, единиците, които ще се произвеждат годишно няма как да повлияят на доставките на електронни компоненти - напротив. Това би бил огромен имидж, за който си струва да пожертва някоя "масова" т'сла. Нищо де - важно е, че зомбираните продължават да вярват на всяка простотия която изтърси...