IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi Q5 на старо - какво да очакваме?

Популярният кросоувър може да се купи за по-малко от 10 000 евро, но не бързайте да се радвате

Кросоувърът Audi Q5 е сред популярните модели от този на пазара на употребявани автомобили. Той е изграден на модулната платформа MLP с надлъжно разположение на двигателя - същата като при Audi А4 и А5, но при Q5 нейните основни елементи са усилени допълнително. Първото поколение на модела се произвежда от 2008 до 2017 година, като се предлага с голям брой задвижващи агрегати.


Audi Q5


Съответно, това позволява и избор от различни комбинации на двигатели и скоростни кутии. Най-популярните варианти са с 2,0-литров бензинов с турбо (TFSI), който развива от 180 до 225 к.с., както и дизели - 2,0-литров (177 к.с.) и 3,0-литров (245 к.с.), като първият се комбинираше със 7-степенна преселективна кутия S-Tronic, която беше заменена от 8-степенен автомат ZF.

Почти всяка версия е с постоянно задвижване на четирите колела quattro, което в случая е несиметрично (съотношение 40:60 в полза на задната ос). С предно предаване са само най-слабите дизели - 2,0-литров със 150 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия.

Проблеми при Audi Q5 (първо поколение) на старо (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 4 rate down comment
    bbb ( преди 2 години )
    Изключително *** статия...
  • #8
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Hans ( преди 2 години )
    A notherU glyD oicheI nventment
  • #7
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Гошо ( преди 2 години )
    Все по-скъпо и рисковано става купуването на автомобил над 100 000 километра. На новите също цените им постоянно се покачват. Май ще минаваме на наем. Караш каквото караш и им ги връщаш да си ги оправят.
  • #6
    21 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Лелеееййй, то както е написана статията, и да ми го подаряват, няма да го взема:)))
  • #5
    22 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е как пък не видяха нещо хубаво в тази кола, извинявайте но това си е откровено оплюване. Разбирам да кажат това е добро а това не, но това е някаква глупост.PP: Аз няма такава кола, просто изразявам мнението си.
  • #4
    6 rate up comment 12 rate down comment
    да бе да ( преди 2 години )
    Еко 4 на прегледа взех 2.00тди 2012 показатели чудо купувана нова в българия обслужвана след гаранционно в гърция представителство на ауди на 230 хил е на 190 сменена турбина с нова до момента дискове и накладки ангренаж масла другата седмица съединител е кво толко по джоба не бе земете си голф 4 или а3 за 5000 ще ви е по евтино всичко.
  • #3
    14 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да обобщя отговорите на 1-ви и 2-ри с една дума -проблеми!
  • #2
    18 rate up comment 6 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    Очаквайте расов ортак на джоба и което е по-лошо ако се забавите с разкарването да си остане вечно ваш. До 2-3 години ще ви е забранено да влизате в центровете на градовете дори и в България. Ще трябва да се бръкнете за катализатор и фап филтър и ще ви побелее косата и ще ви паднат ноктите на краката.
  • #1
    30 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Скъпи ремонти на често.